OGREBOTINE NA KOLIMA NIKAKO NE SANIRAJTE OVIM PREDMETIMA: Niste ni svesni koliku štetu možete da napravite
Foto: Ivan Chiosea / Alamy / Alamy / Profimedia

PAZITE!

OGREBOTINE NA KOLIMA NIKAKO NE SANIRAJTE OVIM PREDMETIMA: Niste ni svesni koliku štetu možete da napravite

Auto -

Gotovo da postoji bezbroj načina na koje možete da zaradite ogrebotinu na automobilu, a bar jedan uključuje i vašu grešku. Dešava se, a ono što je ogrebano treba popraviti, pogotovo ako ste iz roda čistunaca, koji ne podnose zrno prašine na televizoru, a kamoli neke čudne linije na limu ili plastici vozila.

Pre nego što mala oštećenja popravite u radionici, možete i sami da iskoristite krpu za poliranje. Međutim, trebalo bi izbegavati neke ideje iz kućne radinosti. Umesto toga, postoje odgovarajuća sredstva za oslobađanje vašeg automobila od ružnih ogrebotina.

auto, far
foto: Shutterstock

Jedno od brzih rešenja koje se predlaže je pasta za zube. Male čestice bi trebale da izravnaju površinske ogrebotine. U teoriji… ADAC objašnjava da mnoge paste za zube sadrže pregrube čestice koje bi samo mogle dodatno da oštete boju. Takođe, lak za nokte je skoro beskoristan jer se brzo skida. Nekoliko kiša i to je to.

Šta vam može pomoći?

To su pre svega olovka za popravke (možete da izaberete onu u boji vašeg vozila), sredstvo za poliranje automobila, kompleti za popravku koji obično sadrže dve različite supstance za poliranje, brusna krpa i krpa za poliranje. Ako ne želite da plaćate u servisu, tako možete da popravite sitne ogrebotine u kućnoj radinosti.

(Kurir.rs/SrbijaDanas)

Bonus video:

02:58

POZNATI BIZNISMEN NASRNUO NA VERENICU I MALTRETIRAO JE! Novinarka Kurira: Ucenila partnera i ovajdila se za auto od 40.000 EVRA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track