RASHLADITE AUTOMOBIL BEZ KLIME, I TO ZA ČAK 10 STEPENI: Ovaj trik zlata vredi po PAKLENO VRUĆIM DANIMA! Olakšaćete sebi život
Foto: Profimedia

KORISNO

RASHLADITE AUTOMOBIL BEZ KLIME, I TO ZA ČAK 10 STEPENI: Ovaj trik zlata vredi po PAKLENO VRUĆIM DANIMA! Olakšaćete sebi život

Auto -

Neće nam biti lako, jer dani su sve topliji, a izuzetno je važno u ovakvim okolnostima paziti na zdravlje - nemojte misliti da se tragedije događaju samo drugima, budite oprezni i ne precenjujte svoje telo.

Sesti u pakleno vruć automobil, ne samo da je vrlo neprijatno, već može da bude i opasno. Imali klima uređaj ili ne, ovaj trik pomoći će vam da automobil koji je stajao na suncu rashladite za manje od jednog minuta.

Oni koji su isprobali ovu metodu kažu da spušta temperaturu u vozilu za čak 10-ak stepeni.

Sve što treba da uradite je: Spustite prozor na suvozačevoj strani i zatvorite vrata, pa vozačeva vrata otvarate i zatvarate kao u ovom videu:

Dodatni saveti:

Dobro je na sedišta, posebno ako su kožna, staviti nekakav pamučni materijal (staru majicu, posteljinu...) - tako će biti lakše da sednete na njih jer neće biti toliko vruća.

Volan je dobro zaokrenuti u stranu kod parkiranja, tako će, kad se vratite i stavite u početni položaj, najvažniji deo (gde su vam dlanovi) biti hladan.

Uz to, pre napuštanja automobila na menjač stavite nekakvu navlaku, može i stara čarapa, pa ni on neće biti toliko vruć kad ponovo sednete za volan.

Prilikom parkiranja je dobra ideja ostaviti mrvicu otvorene prozore kako bi vazduh stalno cirkulirao.

(Kurir.rs/ 24sata.hr)

Bonus video:

01:53

NE BISTE VEROVALI KOLIKO KLIMA UREĐAJU ZAISTA TROŠE Električar otkrio kako da mesečno UŠTEDIMO I DO 3.000 DINARA NA RAČUNIMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track