EVO ŠTA NAJVIŠE MUČI VOZAČE: Za njih ovo predstavlja najveći IZAZOV, a za vlasnike električnih vozila ovo je prava NOĆNA MORA
Foto: Shutterstock

parkiranje je najveći problem

EVO ŠTA NAJVIŠE MUČI VOZAČE: Za njih ovo predstavlja najveći IZAZOV, a za vlasnike električnih vozila ovo je prava NOĆNA MORA

Auto -

Informacije o parkiranju uopšteno su vozačima najdragocenije, dok su vozačima električnih automobila najznačajniji podaci o lokacijama mesta za punjenje električnih vozila, pokazala je globalna anketa vozača za 2023. godinu.

Automobil, Parkiranje, Zena
foto: Profimedia

Anketu je u maju ispunilo 5454 ispitanika širom SAD-a, Nemačke, Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva, Italije i Japana, a uspoređuje mišljenja vozača o problemima s kojima se suočavaju tokom putovanja i preko povezanih usluga u automobilu. Pronalaženje slobodnih mesta za parkiranje značajan je izazov u celom svetu, pri čemu 92 posto ispitanika ističe poteškoće u lociranju parkinga, a 8% ih navodi da se to događa svaki put kada traže slobodan parking, što takođe odražava nedovoljnu iskorišćenost ugrađenih povezanih usluga u automobilu.

automobil, parking
foto: Shutterstock/merrymuuu

Više od 90 posto vozača električnih vozila u svetu oseća nelagodu oko pronalaska mesta za punjenje daleko od kuće, s tim da ta brojka doseže 91 posto u Evropi i 92 posto u SAD-u. Štaviše, 92 posto vozača električnih vozila širom sveta navelo je kako im je teško da pronađu mesta za punjenje izvan doma, a 22 posto vozača to je istaknulo kao vrlo čest ili stalni problem za njih.

(Kurir.rs/Večernji.hr)

Bonus video:

00:37

Policija je na auto-putu Miloš Veliki, u automobilu pronašla oko kilogram kokaina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track