LIČI PO SVEMU NA FIAT 500, ALI... Nije automobil i ne vozi se po putu: Kažu da izgleda kao da je FIĆA upao u vodu (VIDEO)
Ilustracija, Foto: printscreen/youtube

ludilo

LIČI PO SVEMU NA FIAT 500, ALI... Nije automobil i ne vozi se po putu: Kažu da izgleda kao da je FIĆA upao u vodu (VIDEO)

Auto -

Radi se o čamcu koji je moguće voziti po moru, jezerima i rekama iako bi na prvi pogled neko mogao da pomisli da je "fića" upao u vodu.

To je miks automobila i čamca pod imenom "car 500 off-shore" čiji je idejni tvorac dvadesetčetvorogodišnjak iz okoline Napulja, kome je Stellantis dao licencu za ovaj poduhvat.

Fiat 500, auto-čamac
foto: prinntscreen/youtube

Antonio Pjetro Marija Galaso, diplomirani pravnik, oduvek je voleo da se bavi inovacijama, a ovog puta je želeo da omiljeni italijanski automobil prenese i na vodene puteve, te je osmislio "fiću" na vodi pod imenom "car 500 off-shore" kao i startap pod istim imenom.

auto-čamac, Fiat 500
foto: printscreen/youtube

Automobil-čamac će biti proizveden u limitiranom izdanju od samo 500 primeraka, i biće prodavan kako u Italiji tako i u inostranstvu. Galaso je za italijanske medije izjavio da je dobio ideju gledajući jednu fotografiju "Fiata 500", i da je od tog momenta počeo da radi na projektu, što je trajalo pet godina, i prvi rezultat je bio prototip.

"Car 500 off-shore je perfektan čamac za one koji žele da ujedine eleganciju i funkcionalnost. Pomoću korišćenih tehnologija, moguće je sigurno ploviti po moru, na jezeru i rekama. Realizovao sam ovaj projekat Made in Italy sa željom da pokažemo kolika je vrednost italijanskog dizajna, zanatlija koji su se bavili svakim detaljem ne bi li napravili zaista luksuzno vozilo koje će biti za sve one koji su apasionirani ljubitelji života na moru", izjavio je Galaso koji je takođe ispričao kako je kontaktirao Stellantis nakon što je završio prototip.

(Kurir.rs/B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track