KAKO DA NA NAJBOLJI NAČIN OPERETE SEDIŠTA U KOLIMA? Evo pomoću kojih sastojaka će vaš auto izgledati kao IZ FABRIKE
Foto: Shutterstock

rešićete se dosadnih fleka

KAKO DA NA NAJBOLJI NAČIN OPERETE SEDIŠTA U KOLIMA? Evo pomoću kojih sastojaka će vaš auto izgledati kao IZ FABRIKE

Auto -

Fleke na sedištu automobila obično nije lako očistiti, čak ni uz kupovna sredstva koja mogu da oštete tkaninu i izbele je. Uvek možete da probate neko od "domaćih, prirodnih sredstava", a jedno od najboljih pravi se odsode bikarbone i alkoholnog sirćeta. Biće vam potrebna i četkica za zube.

Pravilno i temeljno čišćenje unutrašnjosti automobila vrlo je važno iz higijenskih razloga. Kola će izgledati bolje, mirisati svežije, a vi ćete biti zaštićeni od bakterija.

Vozači, Registracija, Poskupljenje, Saobraćajna Dozvola, Sedišta
foto: Shutterstock/Ilustracija

Pomešajte tri supene kašike sode bikarbone i malo sirćeta kako biste dobili glatku pastu. Nanesite je četkicom za zube direktno na područje sedišta koje želite očistiti i dobro istrljajte. Ostavite da tako odstoji neko vreme, da se pasta sasuši, a zatim usisivačem pokupite suvu i usitnjenu smesu. Nakon ovakvog tretmana, sedište će biti kao novo!

soda bikarbona
foto: Shutterstock

Postoji još jedan način, a to je da fleke tretirate pastom za brijanje. Nanesite penu na isprljan deo sedišta, sačekajte minut i potom celu površinu dobro prebrišite suvom krpom.

Unvirezalno sredstvo za mnoge kućne probleme, sirće, možete da razblažite sa toplom vodom. Dodajte i malo alo tečnog deterdženta za pranje posuđa. Lagano nakvasite prljavi deo sedišta, pa nekoliko minuta kasnije pređite krpicom koju ste nakvasili samo u čistoj vodi. Zatim, opet nekoliko minuta kasnije, prebrišite sve suvom krpom. Isto možete da uradite i sa limunovim sokom, koji ćete koristiti umesto sirćeta, prenosi 24sata.hr.

(Kurir.rs/MONDO)

Bonus video:

02:45

Auto se zapalio pored Palilulske pijace

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja