KOREJCI NAPADAJU NAJLUKSUZNIJE EVROPSKE LIMUZINE: Haj-tek "ružno pače" sa Dalekog istoka stiglo na Stari kontinent (FOTO)
Foto: Genesis

Dženezis G90

KOREJCI NAPADAJU NAJLUKSUZNIJE EVROPSKE LIMUZINE: Haj-tek "ružno pače" sa Dalekog istoka stiglo na Stari kontinent (FOTO)

Auto -

Dženezis, premijum brend južnokorejskog giganta Hjundai, odlučio je da ukrsti koplja sa najluksuznijim evropskim limuzinama. Adut je poneo oznaku G90, a trenutno ga mogu videti posetioci Gudvud festivala brzine.

Obe verzije, standardna i produžena, stigle su u Evropu i već se nude na određenim tržištima. Preciznije, Dženezis G90 je trenutno dostupan u Švajcarskoj i Nemačkoj.

Podsećanja radi, Dženezis G90 debitovao je 2021. godine, ali ovaj model tek sada stiže u Evropu. Iako se automobil vizuelno ne razlikuje od verzije sa korejskim specifikacijama, proizvođač kaže da je prilagođen evropskim ukusima.

Dženezis G90
foto: Genesis

Lorens Hamilton, direktor Genesis Motor Europe, rekao je da su učinili "značajne napore u razvoj i fino podešavanje voznih karakteristika, dinamike i osećaja koje G90 pruža".

On je dodao da će evropski automobili biti "luksuzno specificirani" i standardno će biti opremljeni "najboljom i najnovijom tehnologijom, luksuznom i bezbednosnom opremom".

Podsetimo, G90 je veliki automobil. Standardna verzija meri 5.275 mm, dok se produžena varijanta sa 190 mm većim međuosovinskim rastojanjem proteže na čak 5.465 mm.

1 / 6 Foto: Genesis

Očekuje se da će model biti ponuđen u kombinaciji 3.5 V6 motora sa 380 i 415 konjskih snaga sa pogonom na svim točkovima. Menjač je automatski sa osam brzina.

Dženezis G90 u Koreji može se dobiti već od 65.606 evra, dok će u Evropi biti cenovno znatno bliži nemačkim rivalima, poput Mercedesove S klase, koja košta od 111.700 evra.

(Kurir.rs/ B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track