KOJI DELOVI AUTOMOBILA NAJVIŠE STRADAJU TOKOM VRUĆINA? Ekspert otkrio: Pre bilo kakvog putovanja OVE 3 STVARI morate da proverite
Foto: Kurir televizija

KURIR TV

KOJI DELOVI AUTOMOBILA NAJVIŠE STRADAJU TOKOM VRUĆINA? Ekspert otkrio: Pre bilo kakvog putovanja OVE 3 STVARI morate da proverite

Auto -

Tokom vrućih letnjih dana, briga o ispravnom stanju naših automobila postaje od ključne važnosti kako bismo izbegli nepredviđene probleme na putu. Oliver Ćećez, zamenik direktora auto servisa, podelio je sa Kurir televizijom najvažnije aspekte na koje trebamo obratiti pažnju tokom ovog perioda.

- Jedan od glavnih problema s kojima se susrećemo tokom letnjih meseci jeste kvar akumulatora. Visoke temperature mogu znatno uticati na performanse akumulatora, što može rezultirati neželjenim situacijama na putu. Pored toga, velika potrošnja električne energije u vozilu takođe može oštetiti alternatore - rekao je Ćećez.

02:44

KOJI DELOVI AUTOMOBILA NAJVIŠE STRADAJU TOKOM VRUĆINA? Ćećez otkrio: Pre bilo kakvog putovanja OVE 3 STVARI MORATE DA PROVERITE

Zato ističe da je pre putovanja preporučljivo proveriti stanje akumulatora, alternatora i kaiševa, kako bismo bili sigurni da su u ispravnom stanju i spremni za dug put.

Takođe, Ćećez savetuje redovno održavanje automobila, posebno tokom letnjeg perioda. Preporučuje se obavljanje tehničkog pregleda jednom do dva puta godišnje, a u zavisnosti od kilometraže i stanja vozila. Novije generacije automobila, koje obično imaju bolje sisteme kontrole i održavanja, mogu se pregledati jednom godišnje. Redovno održavanje i provera ključnih delova vozila pružaju sigurnost i smanjuju rizik od neplaniranih kvarova tokom vožnje.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:39

Zapaljen automobil u Lisičijem potoku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track