PAZITE DOBRO AKO PUTUJETE U OVU ZEMLJU AUTOMOBILOM: Popićete "finu" kaznu ako ostavite otvoren prozor na parkiranom vozilu!
Ilustracija, Foto: Instagram Story Printscreen/Moj_beo_grad

nema šale!

PAZITE DOBRO AKO PUTUJETE U OVU ZEMLJU AUTOMOBILOM: Popićete "finu" kaznu ako ostavite otvoren prozor na parkiranom vozilu!

Auto -

Ostavljanje jednog ili više prozora otvorenih kada parkirate automobil, na primer zbog vrućine, kažnjivo je u Nemačkoj.

Jedan vozač u nemačkom gradu Rozenhajmu osetio je ovo na svom džepu. Početkom jula Herbert Borman (65) parkirao je svoj električni Volkswagen ID.3 u centru Rozenhajma.

automobil, vrata automobila, Tesla, genije
foto: Printscreen Facebook

"Samo sam želeo da obavim jedan posao", rekao je on novinaru Bilda. Bilo je vruće, pa je Borman otvorio dva prednja prozora automobila tokom vožnje.

Kada je izašao iz automobila, rekao je da je zatvorio prozor sa vozačeve strane, ali je zaboravio na prozor na strani suvozača. Ali to u Nemačkoj nije dozvoljeno i Borman je kažnjen.

"Napustili ste svoje vozilo i niste ga obezbedili od neovlašćene upotrebe", obrazloženje je koje stoji na na kazni.

Penzioner je prekršio svoju obavezu opreza koja je sadržana u članovima 14 i 38a nemačkog Zakona o drumskom saobraćaju, prenosi b92.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Printscreen/Instagram/moj_beo_grad

Vozači su dužni da obezbede vozilo od neovlašćene upotrebe – uključujući i zatvaranje prozora.

Platio je samo 15 evra, ali kazna je kazna! Zakonodavac se očigledno pobrinuo da policija ne radi nepotrebne poslove, odnosno da se broj krađa bar malo ograniči.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:55

KOME DA SE OBRATITE AKO VAM JE DRVO PALO NA AUTOMOBIL? Stručnjak: Postoje dva scenarija, ali BEZ OVOG PAPIRA nećete dobiti odštetu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track