OPREZNO SA POLOVNJACIMA IZ NEMAČKE! Evo gde su najpovoljniji automobili po nemačkim državama, RAZLIKE U CENAMA MOGU BITI ZNAČAJNE
Foto: Shutterstock

pametno birajte i uštedite

OPREZNO SA POLOVNJACIMA IZ NEMAČKE! Evo gde su najpovoljniji automobili po nemačkim državama, RAZLIKE U CENAMA MOGU BITI ZNAČAJNE

Auto -

Nemačka je jedna od omiljenih destinacija kupaca polovnih automobila zbog povoljnijih i dobrih primeraka četvorotočkaša, ali čak i tamo postoje ozbiljne regionalne razlike u cenama.

U nekim nemačkim saveznim državama polovni automobili su za više od 15 posto jeftiniji od državnog proseka. Barem tako pokazuje analiza polovnih vozila na portalu mobile.de.

U finansijski bolje stojećim regijama kao što su Minhen ili Hamburg plaćate višu prosečnu cenu za polovni automobil nego u regijama s niskim prihodima.

Nemački časopis Focus analizirao je gradove i regije s najnižim prosečnim cenama.

polovni automobili
foto: Shutterstock

U julu 2023. na sajtu mobile.de 1.327.282 polovna automobila bila su ponuđena na prodaju po prosečnoj ceni od 29.366 evra.

Najskuplja država za kupovinu polovnog automobila je Hamburg. Prosečna cena plaćena tamo u julu iznosila je 33.211 evra, što je 13 posto više od državnog proseka. Pre godinu dana tamošnji kupci su za polovni automobil morali da plate gotovo 4.000 evra manje (29.559 evra).

Natprosečno se plaćaju polovni automobili i u pokrajinama Bremen (12,5 posto više od državnog proseka) i Berlin (11,9 posto).

evri, novac, Pare, zbunjen muškarac
foto: Shutterstock

Država Sar (Sarland), koja se graniči s Luksemburgom i Francuskom, najjeftinija je država za kupovinu polovnjaka. Ovde je cena automobila bila 15,6 posto niža od državnog proseka (25.392 evra).

Takođe postoje i razlike u velikim gradovima. Najjeftinija polovna vozila dolaze iz Kelna. Cene su u julu ove godine u proseku iznosile 27.058 evra, što je 8,5 posto niže od državnog proseka. Minhen je bio najskuplji grad s prosečnom cenom od čak 37.107 evra, dok su cene u Frankfurtu bile 16,8 posto više od proseka.

(Kurir.rs/ Revija HAK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track