PAKLENI VOZAČI SU U BEOGRADU, ASFALT GORI! Danas su URLALE GUME na Adi Ciganliji, a sutra se sprema spektakl - VELIKO FINALE SDC!
Foto: Privatna Arhiva

SRPSKI DRIFT ŠAMPIONAT POSLE 8 GODINA U PRESTONICI

PAKLENI VOZAČI SU U BEOGRADU, ASFALT GORI! Danas su URLALE GUME na Adi Ciganliji, a sutra se sprema spektakl - VELIKO FINALE SDC!

Auto -

Serbian drift championship (SDC) i danas se, kao i cele godine, dokazao kao ultimativno takmičenje paklenih vozača i adrenalinski spektakl. Finalna trka drifta se, posle 8 godina održava u Beogradu, na platou kod policijskog poligona, na početku Ade Ciganlije.

Danas, prvog dana, u kvalifikacijama bilo je žestoko, pa se potvrdilio da je u toku jedna od najzanimljivijih drift sezona u istoriji postojanja srpske Drift serije.

Prvog dana takmičenja na programu su bili treninzi i kvalifikacije za četvrtu, finalnu rundu regionalne drift serije “Day of champions”, a sutra se vozi finalna trka.

Više od 16 najboljih vozača iz Srbije, uz isto toliko stranih vozača, koristeći specijalno pripremljene drift automobile, ispunjeni zdravim duhom konkurencije i strasti, takmiči se za pravo da postanu najbolji u 2023. godini.

Tokom ovogodišnje, četvrte po redu sportske manifestacije, koja promoviše auto sport, tokom dva dana, ljubitelji atraktivnih vožnji u bočnom klizanju automobila, imaće priliku da uživaju u vožnjama najpoznatijih drift vozača, od kojih će se nekoliko bugarskih, mađarskih, hrvatskih i slovenačkih vozača po prvi put predstaviti beogradskoj publici.

Svi vozači su danas bili izuetno motivisani da pobede u Beogradu. Evo rezultata kvalifikacija.

Auto tjuning klub i Grad Beograd preuzeli su inicijativu da mlade ljude odvoje od štetnih uticaja i da njihovo interesovanje bude bavljenje auto sportom. U tome se jedino može uspeti stalnom edukacijom, obukom i činjenicom da jedino mesto za trke mogu da budu obezbeđeni trkački poligoni, karting i auto staze.

Trku na Adi Ciganliji podržao je Sekretarijat za saobraćaj Grada Beograda, iz asistenciju Sekretarijat za vanredne situacije, Gradska čistoća Čukarica i drugi.

Neverovatni kadrovi sa jedne od ranijih trka

Tu je i popularni drift taksi, trajkovi, performansi motocikala, uz snažno ozvučenje. I da zaključimo: Drift se jednostavno uvlači pod kožu i postaje deo vašeg načina života.

1 / 4 Foto: Privatna Arhiva

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track