OVAKO ROLS-ROJS VIDI POMRAČENJE SUNCA: Novi model Ekleipsis pomera granice luksuza, a u kabini vlada SOLARNA MOĆ (FOTO)
Foto: Rolls-Royce

limitirano izdanje

OVAKO ROLS-ROJS VIDI POMRAČENJE SUNCA: Novi model Ekleipsis pomera granice luksuza, a u kabini vlada SOLARNA MOĆ (FOTO)

Auto -

Britanski Rolls-Royce nastavlja da oduševljava ljubitelje superluksuznih automobila širom planete. Ovoga puta novom verzijom Black Badge Ghost modela, nazvanom Ekleipsis, a inspiraciju su pronašli u pomračenju Sunca (Solar Eclipse).

Ovaj superekskluzivni model biće proizveden u samo 25 primeraka koji su već rasprodati.

Imaće unikatni eksterijer i enterijer, a kao što se može pretpostaviti, karoserija je presvučena "specijalnim praškastim pigmentom" koji daje poseban vizuelni efekat pod svetlom.

Rols-Rojs Ekleipsis
foto: Rolls-Royce

Enterijer je presvučen kožom u crnoj i narandžastoj ("mandarin") boji, dok se na kontrolnoj tabli nalazi prikaz pomračenja Sunca sa 1.846 laserski utisnutih zvezda, koje su pravljene više od 100 sati.

Analogni sat je dekorisan dijamantom, a tu su i osvetljeni bočni pragovi.

Rols-Rojs Ekleipsis
foto: Rolls-Royce

Apsolutnu dominaciju, međutim, odnosi animacija pomračenja Sunca na "nebu" automobila kad god se vrata zatvore i motor pokrene, koja traje 7 minuta i 31 sekundu - najduže moguće trajanje stvarnog pomračenja Sunca.

1 / 9 Foto: Rolls-Royce

Što se tiče tehničkog dela, tu je V12 motor od 6,75 litara koji uz pomoć dva turbo punjača oslobađa 592 konjske snage. Pogon je na sva četiri točka, a automatski menjač ima osam brzina.

Ovaj model debitovao je pre 14. oktobra, kada će fenomen pomračenja Sunca biti vidljiv sa jednog dela zapadne hemisfere.

(Kurir.rs/ B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track