JEDAN IZRAELAC TVRDI DA SU GA OD NAPADA HAMASA I SIGURNE SMRTI SPASILA KOLA! Kaže da je bilo preko 100 rupa od metaka (FOTO)
Foto: Printscreen/Tviter

tako kaže

JEDAN IZRAELAC TVRDI DA SU GA OD NAPADA HAMASA I SIGURNE SMRTI SPASILA KOLA! Kaže da je bilo preko 100 rupa od metaka (FOTO)

Auto -

Kada je počela Hamasova invazija, stanovnik kibuca Mafalsima poznat kao Dži (G), pozvan je u Odeljenje za uzbunu.

Kad je počeo da vozi svoj Model 3 Teslu do mesta okupljanja ispred njega je prošao kombi pun Hamasovih militanata koji su počeli da pucaju na Džija.

Govoreći iz bolnice Šiba, gde je hospitalizovan i operisan, rekao je da tu vožnju nikada neće zaboraviti, piše izraelski portal Walla.

- Teroristi su me prepoznali s udaljenosti od 10 metara. Osim kalašnjikova, imali su i automat koji je ispaljivao metke većeg kalibra. Kako nisu shvatili da se radi o električnom vozilu, pucali su od napred, nadajući se da će pogoditi motor kog nije bilo, i pozadi, pokušavajući da zapale rezervoar goriva koji automobil nije imao. I pucali su mi u gume. Pritisnuo sam gas i počeli su da me love.

Krenula je borba na život i smrt, trka pikapa s oko 150 KS i električne limuzine s više od 530 KS, pogonom na sva 4 točka i probušenim gumama.

- Pucali su mi u gume, ali Teslino ubrzanje je neverovatno čak i u ovoj situaciji, s probušenim gumama, a pogon na sva 4 točka uspeo je da me zadrži na putu. Brzo sam se odmaknuo od njih, ali sam shvatio da moram što pre da dođem u bolnicu - rekao je Dži.

Na kraju je na vozilu bilo više od 100 rupa od metaka. Prozore na vratima razbile su spasilačke ekipe koje su požurile da skolne vozača i prebace ga na hitno lečenje.

- Pogodili su me meci u noge i ruku, a jedan jedan je okrznuo lobanju – zaključio je Dži.

(Kurir.rs/Revija HAK)

Bonus video:

02:03

AUTOMOBIL SLETEO S PUTA NA KROV KUĆE! Vlasnik: Bilo nas je desetoro na okupu, čuo se jak udar, a onda je ZAPOČELA VRISKA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track