KAKO OD STOJADINA NAPRAVITI OPAKU MAŠINU I POSTATI HIT NA MREŽAMA? Mladić iz Hrvatske je preuredio kola u BETMOBIL! (VIDEO, FOTO)
Ilustracija, Foto: Printscreen YouTube

sjajno!

KAKO OD STOJADINA NAPRAVITI OPAKU MAŠINU I POSTATI HIT NA MREŽAMA? Mladić iz Hrvatske je preuredio kola u BETMOBIL! (VIDEO, FOTO)

Auto -

Ljubav prema automobilima bila je podstrek mladiću iz Hrvatske da uđe u svet tjuninga, a od starog "Stojadina" napravio je pravi mali "Betmobil".

Auto
foto: Printscreen TikTok

Šime Vukičević iz Siverića, malog mesta kraj Drniša, nije znao ništa o tjuningu automobila kada je pre nekoliko godina uplovio u ove vode.

Za vreme korone, tada još srednjoškolac, Šime je imao samo ideju - od starog automobila hteo je da napravi mašinu iz svojih snova, krojenu onako kako je zamislio.

"Dok je bio lokdaun, uštedeo sam novac, nismo ni išli u školu tad. Vozeći se kroz grad video sam da se prodaje jedan Yugo, ali nije mi imao lepe linije nazad, Oduvek mi je bio san da sredim Stojadina, i slučajno sam naišao na momka u mestu blizu mog koji ga prodaje", kaže Šime za B92.net.

Zastava 101 koju je kupio je 1988. godište, a Šime mu je udahnuo novi život.

Auto
foto: Printscreen TikTok

"Uvek sam hteo stari auto i da ga sredim 'u fulu', nikad me nisu posebno zanimali noviji automobili. Ona su već viđeni, a ja sam uvek hteo neki unikat, da sredim stari auto da izgleda što moćnije", dodaje.

Za jednog mladića iz malog mesta, poduhvat sređivanja automobila "po meri" nije bio lak. Međutim, od nečega je moralo da se krene.

Auto
foto: Printscreen TikTok

"Hteo sam oduvek da imam crni auto, sa crno-crvenim enterijerom. Ovde je teško naći delove, ali taj auto je obeležio jedno područje, pa i u mom mestu ima jedan mehaničar kog su svi znali po Stojadinu nekada. Sa njim sam pričao, i on mi je rešio mehaničke stvari", ističe Šime.

Trenutno, u automobilu je 1.1 fabrički motor. Zapravo, cela mehanika je fabrička, jer je za takve promene neophodan atest. Kada to bude omogućeno, Šime planira da stavi 1.6 motor.

Što se eksterijera i enterijera tiče, međutim, Stojadin je promenjen do neprepoznatljivosti. Za to, kako kaže, Šime posebno mora da zahvali čoveku iz Srbije.

"Hteo sam crni auto, ali sam video u Fejsbuk oglasima crvenog koji ima bele plastike za stop svetla. Taj čovek iz Srbije objavio je u jednoj grupi da ih prodaje, i onda smo se snašli da mi pošalje za Hrvatsku. Kao da se znamo sto godina, on mi je najviše i pomogao, skoro sve delove mi je poslao", kaže Šime.

Auto
foto: Printscreen TikTok

Pored stop-svetala, izmenjene su i ostale stvari, do najsitnijih detalja.

Nebo je takođe crno-crveno, a tepih je dignut do samog lima. Stavljeni su bitumen, bitumen traka i izolaciona guma, a onda je morao ručno da iskroji crveni tepih.

"Sedišta su tapacirana, tabla je cela obojena. Središnja konzola je od Yuga, i ona je isto prilagođena kako bi tačno stala. Na njemu imaju četiri zvučnika i vufer, a žice sam provukao od vrata do instrument table", dodaje Šime.

Na volanu je stavljana sportska glava, crveno podno osvetljenje, a i kilometar-sat isto ima crveno osvetljenje. Svaku stvar, poput rukohvata i sličnog, morao je ponovo da boji da bi bilo crno-crveno.

Posao sa Stojadinom nije gotov, a Šime ističe da već ima planove za sledeći automobil, ali da neće žuriti dok ne završi ovaj u potpunosti.

1 / 6 Foto: Printscreen TikTok

Da stvar dosta košta, pokazuje i činjenica da je do sada uložio više od 7.000 evra, kao i da je radio dva posla kako bi sredio svog ljubimca po ukusu.

Međutim, sve se to isplati kada dođe na meet-up, gde je njegovo čedo prava atrakcija, a na društvenim mrežama njegove video-snimke pregledalo je više od milion ljudi.

(Kurir.rs/b92)

Bonus video:

03:45

OVO SU NAČINI KAKO DA ZAŠTITITE VAŠ AUTOMOBIL OD KRAĐE! Eksperti otkrili koje metode lopovi koriste: Evo šta OBAVEZNO DA URADITE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track