Najnovije vesti

OVO JE NAJLEPŠI AUTOMOBIL U 2023. GODINI: U žiriju bili i šefovi dizajna "audija" i "mercedesa", DA LI SE SLAŽETE SA OVOM ODLUKOM?
Foto: Polestar

PrestižnA nagradA

OVO JE NAJLEPŠI AUTOMOBIL U 2023. GODINI: U žiriju bili i šefovi dizajna "audija" i "mercedesa", DA LI SE SLAŽETE SA OVOM ODLUKOM?

Auto -

Prestižnu nagradu za najlepši dizajn proizvodnog automobila u 2023. godini dobio je švedski "polestar 4", električni SUV kupe. Ovu nagradu dodelio je žiri sastavljen od profesionalnih dizajnera automobila, a vest je objavljena u najnovijem štampanom izdanju Car Design Review, u vlasništvu Car Design News.

Ovogodišnji žiri od 16 članova uključuje šefove dizajna "audija", "forda", "lamborginija", "lucida" i "mercedesa".

Polestar, Polestar 4
foto: Polestar

Nijednom sudiji nije dozvoljeno da glasa za sopstveni dizajn, pa čak ni za automobile drugih marki u svojoj grupi, tako da je proces glasanja fer što je više moguće.

- Polestar 4 je prepoznatljiv i drugačiji. Njegov hrabar dizajn je odrađen sa ukusom i vidi se da su razmišljali o svakom detalju - rečeno je iz žirija.

Proizvođač "polestar" je nastao 1996. godine, a 2015. ga je kupio "volvo". Profilisan je kao brend koji je posvećen električnim vozilima koje prate vrhunski minimalistički dizajn i inovativna tehnologija.

1 / 10 Foto: Polestar

Evo liste top 10 najlepših automobila za 2023. po izboru ovog žirija:

  1. Polestar 4
  2. Kia EV9
  3. Volvo EX30
  4. Jeep Avenger
  5. HiPhi Y
  6. Lamborghini Revuelto
  7. Ford Explorer
  8. Zeekr 009
  9. Aion Hyper SSR
  10. MG Cyberster

(Kurir.rs/ B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track