Najnovije vesti

ŠTA BISTE URADILI S 13 MILIONA DOLARA? Morao da podeli novac, a NIKO NIJE HTEO DA GA UZME: Evo koliko je teško potrošiti tuđe pare
Foto: Printscreen/YouTube

VIDEO

ŠTA BISTE URADILI S 13 MILIONA DOLARA? Morao da podeli novac, a NIKO NIJE HTEO DA GA UZME: Evo koliko je teško potrošiti tuđe pare

Zanimljivosti -

Čovek iz Indijane koji je celog života štedeo, u testamentu je napisao da ostavlja 13 miliona dolara u dobrotvorne svrhe, ali nije naveo kome, ili kojoj organizaciji dodeljuje novac.

Milioner iz Indijanapolisa Teri Kan, želeo je da neverovatnih 13 miliona dolara dodeli u dobrotvorne svrhe posle smrti, ali u testamentu nije precizirao primaoce, pa je sada na njegovom advokatu da taj novac podeli.

advokat
foto: Printscreen/YouTube

Teri Kan je 30 godina radio u Upravi za veterane, umro je 2021. godine bez uže porodice kojoj bi ostavio svoje bogatstvo.

Kan je u svom testamentu naveo da njegovo bogatstvo treba donirati u „dobrotvorne svrhe“, ali nije naveo nijednu posebnu organizaciju koju bi finansijski podržao.

Kanov advokat Dvejn Ajzaks rekao je da je Kan „bio neverovatno štedljiv,“ i da čak nije imao mobilni telefon jer je mislio da je preskup. Nakon što je njegov klijent umro, advokat je dobio zadatak da pozove desetine lokalnih neprofitnih organizacija i u suštini im ponudi – milione.

- Verovatno tri ili četiri organizacije su ostale bez novca jer njihovi predstavnici nisu prihvatili da razgovaraju sa mnom - rekao je Ajzaks.

Izvršni direktor neprofitne organizacije koji je prihvatio njegov poziv prisetio se kada je prvi put čuo Ajzaksov šokantan upit.

- Prva stvar koju je rekao bilo je: ’Šta biste uradili sa milion dolara?‘ - priseća se Emi Hildebrand, izvršni direktor organizacije za pomoć veteranima i njihovim porodicama u Indijani.

Nije bio jedini koji je bio zapanjen pozivima advokata.

Margaret Šihan, izvršna direktorka Teachers’ Treasures, organizacije koja deli pribor za učionice, škole i nastavnike, dobila je 1,5 miliona dolara, što je otprilike duplo više od njihovog godišnjeg budžeta.

- Bio je to čin neverovatne ljubaznosti - rekla je Šihanova. - Nismo mogli da verujemo, to je bilo kao san. Razmišljali smo o tome da li je taj novac stvaran - izjavila je Džuli Henson, potpredsednica u organizacoiji Coburn Place koja podržava žrtve nasilja u porodici, i koja je takođe primila finansijsku pomoć.

Kako Ajzaks navodi, njegov klijent Kan je živeo u skromnoj kući, vozio je staru „hondu“ i tražio je da se novac, kada premine, ni slučajno ne potroši za plaćanje umrlice.

- Negde se sada smeje i gleda nas. Da je kojim slučajem njemu dodeljen ovakav zadatak koji ja sada imam, izvukao bi se od toga, bez sumnje - rekao je Ajzaks.

(Kurir.rs/RTS)

Bonus video:

01:57

ČUVENI KUVAR RAŠA IZ MAJKI I SNAJKI U IME KURIRA PODRŽAO NEDELJU DOJENJA! Obezbeđena donacija za GAK Narodni front

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track