"UBICA TESLE" JE STIGAO! Može li iko da zaustavi navalu električnih vozila iz Kine?! Najveći konkurent je na pragu da IZGUBI TRON
Foto: BYD

globalna trka

"UBICA TESLE" JE STIGAO! Može li iko da zaustavi navalu električnih vozila iz Kine?! Najveći konkurent je na pragu da IZGUBI TRON

Auto -

Kineska električna furija se ne zaustavlja, a udarna pesnica globalne ofanzive je proizvođač BYD!

Snažni rast prodaje kineskog BYD-a vodi do velikih promena u poretku, a prvi na udaru je "tesla".

Naime, BYD Auto sustigao je "teslu" na globalnom tržišnom udelu električnih vozila u trećem tromesečju i očekuje se da će prestići "teslu" kao globalnog lidera u četvrtom tromesečju, objavio je Counterpoint Research u poslednjem izveštaju tržišta.

 BYD Seal
BYD Sealfoto: BYD

BYD i "tesla" su u trećem tromesečju imali po 17 posto udela u globalnom tržištu električnih vozila. Njihovi udeli u istom razdoblju prošle godine iznosili su 13 posto (BYD), odnosno 17 posto ("tesla").

BYD je u martu 2022. prestao s proizvodnjom i prodajom automobila koje pokreću samo motori s unutrašnjim sagorevanjem, usmerivši se na proizvodnju električnih automobila i plug-in hibridnih vozila (PHEV).

Kineski div prodao je 822.094 putnička električna vozila u trećem tromesečju, uključujući 431.603 električnih vozila i 390.491 PHEV-a.

Više o BYD vozilima možete pogledati ovde.

(Kurir.rs/ Revija HAK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track