RUSI NE HAJU ZA SANKCIJE, STIŽU NOVI AUTOMOBILI BIZNIS KLASE! "Aurus" najavio pristupačniji luksuzni automobil već od 2025. godine
Foto: Aurus

ozbiljni planovi

RUSI NE HAJU ZA SANKCIJE, STIŽU NOVI AUTOMOBILI BIZNIS KLASE! "Aurus" najavio pristupačniji luksuzni automobil već od 2025. godine

Auto -

Ruski proizvođač luksuznih vozila "aurus" započinje proizvodnju novih automobila biznis-klase koji će se prodavati već od 2025. godine po pristupačnijim cenama, izjavio je potpredsednik Vlade Rusije i šef Ministarstva industrije i trgovine Rusije Denis Manturov.

- Planiramo da pokrenemo liniju automobila S-klase u bliskoj budućnosti. Postoje i S-klasa i E-klasa. Biće u drugoj cenovnoj kategoriji, pristupačniji, njihova proizvodnja će biti masovnija - rekao je Manturov, prenosi Komersant.

Aurus
foto: Aurus

On smatra da će novi automobili firme "aurus" biti "interesantni i prestižni" za kupce.

Prvi model automobila u luksuznoj liniji "aurus" je bila limuzina "senat". Proizvodnja ovog vozila je počela u maju 2021. godine i sada se prodaje za 36,5 miliona rubalja, odnosno za oko 365.000 evra.

U novembru 2022. godine je započela proizvodnja drugog "aurusovog" modela SUV "komendant" koji je dostupan kupcima za oko 337.000 evra.

Aurus
foto: Aurus

Predsednik Rusije Vladimir Putin je u avgustu 2023. godine naložio Vladi Rusije da državni službenici treba da se voze u automobilima domaće proizvodnje, a predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin je rekao da će ruski poslanici u budućnosti koristiti vozila kompanija "moskvič", "lada" i "aurus".

(Kurir.rs/ B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track