REVOLUCIJA U PARKIRANJU IZ KOREJE: "Hyundai" kroz koncept "mobion" sprema sistem koji će bočno parkiranje učiniti NIKADA LAKŠIM
Foto: Printscreen X Hyundai Mobis Global

sajAM tehnologije U LAS VEGASU

REVOLUCIJA U PARKIRANJU IZ KOREJE: "Hyundai" kroz koncept "mobion" sprema sistem koji će bočno parkiranje učiniti NIKADA LAKŠIM

Auto -

Južnokorejski automobilski gigant "hyundai" predstaviće na velikom sajmu tehnologije CES Las Vegas svoje nove proizvode kroz koncept vozilo "mobion". U pitanju su inovacije "na četiri točka" i tehnologije koje će biti uobičajene u serijskim automobilima kompanije za nekoliko godina.

Korejci kažu da je većina njih spremna za ugradnju u produkcijska vozila. Ipak, do sada je potvrđeno samo postojanje e-Cornera, sistema koji, iako smo ga videli u prošlosti, sugeriše da je "hyundai" pronašao način da ga definitivno uvede u proizvodno vozilo.

Ovaj sistem omogućava da se sva četiri točka rotiraju pod uglom do 90 stepeni, obezbeđujući odličnu upravljivost u bilo kom smeru. Problemi sa bočnim parkiranjem mogli bi se rešiti ako ovaj sistem postane deo naših života.

"Hyundai" je već eksperimentisao sa ovim sistemom, a sada je očigledno bliži proizvodnji, što je posebno olakšano zahvaljujući elektromotorima.

Osim ovog sistema, najavljena je i funkcionalnost povezivanja na naizmeničnu struju od 22 kilovata, dvostruko veći kapacitet struje. Zahvaljujući tome, električni automobili će prepoloviti vreme punjenja na kućnim instalacijama, odnosno trebalo bi da ga smanji na otprilike tri i po sata.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, "hyundai" želi da pokaže svetu svoja najnovija dostignuća u oblasti multimedijalnog sistema. Korejci kažu da su u poziciji da ponude providne ekrane koji se mogu rotirati.

Innovative Transparent Display koristi holografske optičke elemente da prikaže obilje informacija vozaču. Iz Južne Koreje ciljaju na visok kvalitet, na nivou aktuelnih OLED panela.

To je samo deo od 17 inovacija koje je najavio "hyundai". Za ostalo, kao i potpuni izgled koncepta, moraćemo da sačekamo CES u Las Vegasu, koji svoja vrata otvara 9. januara.

(Kurir.rs/ B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track