URUSOM PROTIV PRESTUPNIKA: Policija u Dubaiju dobila novu "ljutu mašinu", sa 666 "konja" ovom "biku" NE MOŽE NIKO DA POBEGNE
Foto: Lamborghini

skupo pojačanje

URUSOM PROTIV PRESTUPNIKA: Policija u Dubaiju dobila novu "ljutu mašinu", sa 666 "konja" ovom "biku" NE MOŽE NIKO DA POBEGNE

Auto -

Nije loše biti policajac u Dubaiju, naročito kada u svom voznom parku imate "lamborgini urus performante"!

Na specijalnoj ceremoniji, Paolo Sartori, regionalni šef "lamborginija" za Bliski istok i Afriku, predao je ključeve super SUV-a general-majoru Ahmedu Mohamedu bin Taniju, vršiocu dužnosti glavnog komandanta policije Dubaija.

Opremljen tvin-turbo V8 motorom koji proizvodi "đavolskih" 666 konjskih snaga i 850 Nm obrtnog momenta, "urus performante" garantuje ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 3,3 sekunde i maksimalnu brzinu od 306 km/h.

Lamborgini Urus, Dubai
foto: Lamborghini

Prilagođen potrebama policije, "urus performante" je ušao u službu policije Dubaija nakon perioda pripreme i modifikacije automobila kako bi se prilagodio operativnim zahtevima organa reda.

Dizajn kombinuje klasičnu zelenu sa belom, sa detaljima na haubi i bočnim vratima koje krasi policijski logo.Tu je plava LED svetlosna traka ispod zadnjeg spojlera u kombinaciji sa policijskom sirenom.

Putnički prostor je prilagođen bitnim elementima i dodacima za policiju Dubaija, uključujucěi blindiranu kutiju za odlaganje oružja, poseban odeljak u prtljažniku za servisnu opremu i defibrilator za prvu pomoć.

1 / 5 Foto: Lamborghini

- Super SUV visokih performansi je uveden kao deo napora policije Dubaija da poveća broj patrolnih službenika širom grada. Novi "lamborgini urus performante" će podržati policiju u njenoj posvećenosti boljem pružanju usluga stanovnicima, održavanju bezbednosti i pružanju usluga u popularnim turističkim destinacijama - rekao je Ahmed Mohamed bin Tani.

Inače, lokalna policija je poznata po tome što ima verovatno najskuplji vozni park od svih organa reda na svetu, koji čine brojni supersportski i luksuzni automobili.

(Kurir.rs/ B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track