KOPIJE IZ KINE KAO IZ CRTANOG FILMA: Ove replike poznatih vozila neke zgražavaju, a nekima su simpatične, PROCENITE IH SAMI (FOTO)
Foto: Printscreen Instagram mecides_

Originalni falsifikati

KOPIJE IZ KINE KAO IZ CRTANOG FILMA: Ove replike poznatih vozila neke zgražavaju, a nekima su simpatične, PROCENITE IH SAMI (FOTO)

Auto -

Kineske kopije ne prestaju da šokiraju automobilsku javnost. Nekima su simpatične, a neki su zgroženi takvim kreacijama. Bilo kako bilo, pažnju svakako privlače, a očigledno je da imaju i kupce.

Trenutno možda i vodeća kompanija kada su kopije u pitanju je Mecides, koja svojom ponudom mini električnih vozila podseća na poznate modele. Njihova gama obuhvata širok spektar dizajnerskih inspiracija, od luksuznih automobila do robusnih kamioneta, prezentujući ih u tri kategorije.

Mecides
foto: Mecides

Prva kategorija uključuje električne replike visokog ranga, poput Mecides MBJD, inspirisanog konceptom Bugatti 16C Galibier, s hromiranom rešetkom i LED osvetljenjem. Za ljubitelje drugih marki, tu su mini verzije Porschea, Aston Martina, Maseratija i Range Rovera, koje zapanjuju svojom sličnošću s originalima, uprkos komičnim proporcijama, navodi Jutarnji.hr.

U segmentu terenskih vozila, Mecides nudi svoje verzije Ford Bronca i Mercedes G-klase, dok kamioneti poput Rama 1500 i Toyote Tundre imaju smanjene kopije svojih originalnih verzija.

Zanimljivo je da Mecides nije izbegao ni kineske modele, replicirajući popularne domaće brendove s uverljivošću koja ih izdvaja od ostalih minijaturnih vozila.

1 / 7 Foto: Printscreen Instagram mecides_

Među mainstream modelima, Mini Countryman John Cooper Works i električni klonovi VW ID.4 i Smarta #1 odražavaju trenutnu fascinaciju potpuno električnim vozilima, nudeći autentično iskustvo u smanjenom formatu.

Svako od ovih vozila krije metalnu konstrukciju s dovoljno prostora za udobnu kabinu, digitalni kokpit i materijale koji, iako jeftiniji, ne umanjuju utisak kvaliteta.

Vozila dolaze s različitim specifikacijama, uključujući električne motore koji nude snagu do 27 "konja". Više fotografija ovih zanimljivih vozila možete pogledati ovde.

(Kurir.rs/ Autoblog)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track