NOVI RENO 5 PRETENDUJE DA BUDE HIT GODINE! Prvi primerak nije ni sišao sa proizvodne trake, a u redu čeka već 50.000 kupaca!
Foto: Renault

pomama

NOVI RENO 5 PRETENDUJE DA BUDE HIT GODINE! Prvi primerak nije ni sišao sa proizvodne trake, a u redu čeka već 50.000 kupaca!

Auto -

Moderna interpretacija kultnog "renoa 5" naišla je na fantastičan odziv na tržištu, a ukoliko se ovakva pomama za električnim modelom nastavi, nova "petica" pretenduje da bude prava automobilska senzacija!

Naime, potpuno električni "reno 5" (renault 5 e-tech) startuje sa cenom od oko 25.000 evra u Francuskoj, a na listi čekanja se već nalazi 50.000 ljudi. Isporuke će krenuti tek na jesen, pa je za očekivati da će ova brojka do tad dodatno narasti.

Reno 5
foto: Renault

- Na listi čekanja nam je 50.000 ljudi. Porudžbe će biti moguće od maja, a počećemo sa isporukama u septembru ili oktobru. Nije problem da li imamo kupce - izazov je da prve primerke isporučimo do oktobra - rekao je šef "renoa" Fabris Kamboliv za Auto News.

Ovaj automobil, inspirisan originalnim "reno 5" modelom koji se proizvodio od 1972. do 1996. godine, prvi je mali EV koji je brend napravio otkako je model "zoe" debitovao pre deceniju.

Renault 5 iz 1972. godine
Renault 5 iz 1972. godinefoto: Renault / ullstein bild / Profimedia

Cilj je da bude električna alternativa onima koji ne bi da voze "klio", koji je bio drugi najprodavaniji mali auto u Evropi prošle godine.

Novi "reno 5" nudiće se sa jednim električnim motorom od 94, 121 ili 148 konjskih snaga, a najveći domet biće do 400 kilometara.

(Kurir.rs/ B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track