STRUČNJAK ZA TROVANJE HRANOM OTKRIO TAJNU: Ovih 5 jela nikada ne naručujte u restoranima!
Foto: Profimedia

POSTOJI MNOGO RIZIKA

STRUČNJAK ZA TROVANJE HRANOM OTKRIO TAJNU: Ovih 5 jela nikada ne naručujte u restoranima!

Život -

Nakon više od dve decenije iskustva kao advokat za ljude koji su se otrovali hranom, postoje neka jela koje Bil Marler nikad ne bi naručio u restoranu.

U 20 godina rada s ljudima koji su se otrovali hranom i kojima je osigurao više od 600.000.000 dolara odštete, Bil je došao do zaključka da postoji pet vrsta jela koje biste trebali preskočiti na meniju.

1. Salata

Ovaj izbor jela koje mnogi smatraju zdravim zapravo je jedna od najrizičnijih opcija za obrok u restoranu. ''Pre ću pojesti suši nego salatu'', kaže Marler i otkriva kako su salata i ostala sirova hrana prepune bakterija i klica koje nose mogućnost zaraze.

foto: Profimedia

2. Sladoled iz automata

Radnici često ne slede sigurnosne mere pa je čistoća sladoleda i automata jako upitna i može uzrokovati velike probleme, a u sladoledu se može pronaći i plesan.

3. Sirovo meso

''Preskočite srednje pečeni hamburger i dobro ga ispecite, ako vam smeta ukus, stavite malo kečapa'', kaže Marler i dodaje kako meso mora biti pripremljeno na 70 stepeni Celzijusa da bi se ubile bakterije poput E. coli i salmonele.

foto: Shutterstock

4. Švedski sto

''Nikada ne jedem hranu sa švedskog stola, uvek ću naručiti s menija'', tvrdi ovaj stručnjak za trovanje koji kaže kako to radi zato što švedski sto ima veći rizik za izlaganje bakterijama zbog ljudi koji mogu hranu dotaknuti, kinuti na nju ili dirati posuđe drugih ljudi.

5. Hrana iz inostranstva

Marler smatra kako je najbolje izbeći hranu koja je prešla preko što manje ruku i u restoranima koji imaju strogu sigurnosnu politiku.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Index.hr, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track