Slon glavna zvezda novog spota Damona Albarna
Foto: PR

Nastupa na festivalu Exit

Slon glavna zvezda novog spota Damona Albarna

Exit 2018 -
Frontmen bendova "Blur" i "Gorillaz", napravio je svojevrsnu odu slonu siročetu koje je imao priliku da vidi tokom svog proputovanja kroz Tanzaniju

Damon Albarn koji će u petak 12. jula nastupiti na glavnoj bini Exit festivala (10 – 13. jul) predstavio je spot za numeru "Mr Tembo", sa nedavno objavljenog solo albuma „Everyday Robots“.

Frontmen bendova "Blur" i "Gorillaz", napravio je svojevrsnu odu slonu siročetu koje je imao priliku da vidi tokom svog proputovanja kroz Tanzaniju. Snimci pravog Mr Temba su deo spota, a inače ceo video je snimljen u jednoj crkvi u Londonu, zajedno sa crkvenim horom koji takođe peva na albumu, kao i sastavom "The Heavy Seas" koje trenutno prati Albarna.

On je, govoreći prvi put o ovoj numeri, ispričao kako ju je napisao u Tanzaniji kao i da ju je odsvirao slonu. "Uzeo sam ukulele, odsvirao, neko je snimio telefonom, i kasnije smo odlučili da je stavimo na album"“ , rekao je Albarn.

Albarn je solo album izdao početkom maja kada je "Everyday Robots" debitovao na drugom mestu zvanične liste albuma u Velikoj Britaniji. Tome je prethodila velika promocija u Londonu na kojoj je muzičar održao koncert svirajući između ostalog i najveće hitove Blura i Gorillaza, uz svoje nove pesme.

http://www.youtube.com/watch?v=ODG3VRkncBc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track