ZIGI MARLI HOĆE U BANATSKI SOKOLAC: Želim da posetim očev spomenik u Srbiji!
Foto: Printscreen

ekskluzivno SIN BOBA MARLIJA ZA KURIR

ZIGI MARLI HOĆE U BANATSKI SOKOLAC: Želim da posetim očev spomenik u Srbiji!

Exit 2018 -

Telefon je zazvonio tačno u osam časova kada je i zakazan intervju, a glas s druge strane žice, bogat prepoznatljivim akcentom jamajkanskog rege kralja, rekao je "Dobro jutro, hvala vam na ovom intervjuu."

Ovim potezom, Dejvid Nesta Zigi Marli pokazao je da je više od obične muzičke zvezde, sin legendarnog Boba Marlija i osmostruki dobitnik Gremi nagrade. Opravdao je ono za šta ga fanovi i smatraju - mesiju ljubavi, energije i slobode, poruke koje će, kako je obećao za Kurir, preneti domaćoj publici na ovogodišnjem izdanju festivala Egzit.

foto: Profimedia

Kada se intervju ugovarao s njegovim PR timom, Zigi je insistirao da on zove novinare, a s obzirom na iskustvo s "velikim zvezdama", očekivali smo da će poziv kasniti, da će razgovor proteći uz formalne "da" i "ne" odgovore, međutim, Zigi je odgovarao vrlo spontano i prijatno izražavajući radost i zainteresovanost što će doći u Srbiju na festival Egzit. Svakom rečenicom definitivno je opravdao zvanje rege kralja i svoj moto "ljubav, mir i poštovanje".

Prvi put dolazite u našu zemlju i na Egzit. Šta očekujete i šta spremate svojim fanovima s ovih prostora? - Prvo želim da kažem da sam veoma srećan što dolazim u vašu zemlju. Nadam se da ću imati vremena da je makar malo upoznam, kao i vaše ljude. Na festival dolazim s mnogo pozitivne energije i želje da vam to prenesem. Donosimo mnogo dobrog rege zvuka, energičnih ritmova i dobre zabave... Nadam se da će svi zajedno igrati i uživati uz našu muziku i da ćemo zajedno napraviti super veče! Da li ste znali da je u Srbiji, u mestu Banatski Sokolac, pre deset godina podignuta statua vašem ocu Bobu Marliju i da je ona jedina u ovom delu Evrope? - Stvarno (smeh)?! Pa to je fantastično, nisam znao za to! Hvala vam na toj ukazanoj časti. To je sjajno! Koliko dugo ostajete, da li biste posetili Banatski Sokolac? - Ne znam još, ali bih mnogo voleo da vidim tu statuu. Nadam se da će biti prilike! Pošaljite mom PR timu lokaciju!

foto: Profimedia

Ove godine slogan i tema Egzita je "Freedom", inspirisano vama i vašim ocem. Šta je za vas sloboda i koju simboliku nosi? - Ljubav, ljubav i ljubav. To je najvažnije. Moramo je prenositi stalno. Prema svima i uvek. To ne smemo da zaboravimo. To je ono o čemu govori i moj novi, sedmi solo album "Rebellion Rises" ("Pobuna raste", prim. prev.), koji je u pripremi. Tu poruku donosimo i na Egzit. Moramo je prenositi stalno.

Da li ljudi čuju tu poruku dovoljno jasno? Da li je u ovom svetu danas teže prenositi je? Upravo je i naziv vašeg albuma veoma prikladan stanju u svetu. - Teško je živeti u ovom brzom svetu gde se takve stvari gube, ali poruka ljubavi i mira mora se prenositi i to pokušavam svojom muzikom. Ne smemo je zaboraviti, zato je treba stalno ponavljati. Ljubav. Mir. Poštovanje. Pobuna počinje u umu, melodiji i muzici. Mi smo provodnici toga. Pobuna je svest. Sada je svest počela da se širi, više smo budni i ustajemo.

Pretpostavljam da je ovo pitanje koje vam postavljaju svi, ali je neizbežno. Kako je odrastati i živeti kao sin Boba Marlija, kolika je težina tog nasleđa koje vam je ostavio? - On je bio dobro ljudsko biće koje je zaista mnogo dobrog učinilo. Ostavio je ljubav ovom svetu. Ja radim i stvaram najbolje što mogu.

foto: Profimedia

Kurir.rs / Mona Cukić / Foto: Profimedija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track