OVAJ ČOVEK JE NEUNIŠTIV! Student matematike Darko ponovo pobedio protivnika, dobio PET OD PET "megdana znanja"
Foto: Kurir TV

MOZAIK KVIZ

OVAJ ČOVEK JE NEUNIŠTIV! Student matematike Darko ponovo pobedio protivnika, dobio PET OD PET "megdana znanja"

Jesenji TV program -

Darko Dumanović i Dejan Kovačević rivali su 14. epizode 2. ciklusa Mozaik kviza na Kurir televiziji.

Mladom matematičaru ovo je peti nastup na dobro poznatom "crvenom mestu". Njemu je na megdan znanja izašao privatnik iz Futoga, takođe ljubitelj kvizova u Srbiji na plavoj poziciji.

Kviz Mozaik
foto: Kurir TV

"I dalje ne ispuštam crvenu poziciju, ali je ovo svakako poslednje veče, peta emisija: S obzirom da mi je protivnik superfinalista, danas imam ulogu autsajdera, ali videćemo", najavio je na početku student matematike iz Trstenika.

Kviz Mozaik
foto: Kurir TV

Posle prve igre Nizovi bilo je jasno da imamo u gostima matematičke znalce, od kojih je ovog puta za tri poena bio bolji Dejan.

Sa rezultatom 6 vs 11, ušli su u igru Daj mi slovo. U njoj je bio bolji Darko, pa se brzo približio Dejanu sa 26 naspram 27 poena.

Kviz Mozaik
foto: Kurir TV

U trećoj igri Abakus, u računici se bolje snašao Darko i tako sa 32 poena prešao u vođstvo nad Dejanom koji je imao 30 bodova.

Iako je pokazao sjajan vokabular u Štafeti, plavi takmičar nije pravovremeno reagovao i tako je svoje zarađene poene predao takmičaru na crvenoj poziciji. Dejan je ostao sa 0 poena, a Darku je otišlo 29 poena. Zahvaljujući ovom kiksu, rezultat je bio 61 poen za Darka i 30 za Dejana.

Kviz Mozaik
foto: Kurir TV

Na put oko sveta u igri Magelan Darko je krenuo iz Guče ka istoku. Pitanja iz miksa opšte kulture i geografije donela su mu 24 poena, isto kao i Dejanu koji se kretao ka severu. Na kraju je rezultat bio 85 za Darka i 54 poena za Dejana.

U šestoj igri Do vrha Darko je dobio zadatak da poveže zemlje i njihova nacionalna jela. Zaradio je 10 poena. Dejan je trebalo da odgovori ko izvodi domaće pesme i stigao je do 12 poena, ukupno su imali 95, odnosno 66 boda.

Kviz Mozaik
foto: Kurir TV

U poslednjoj, sedmoj igri Kurir, na asocijacijama bio je bolji Darko, čime je još više uvećao prednost na 123 poena, dok je Dejan došao do 82 poena.

"Loše sam odigrao, protivnik je uzeo više poena i zasluženo je pobedio", rekao je Dejan, dok je Darko poručio da je iza njih uzbudljiva igra.

25:28

KVIZ MOZAIK 30.09.2021. OVAJ ČOVEK JE NEUNIŠTIV! Student matematike Darko ponovo pobedio protivnika, dobio PET OD PET

Ako znate "sve i svašta", brzo reagujete i izuzetno ste spretni, postanite učesnik Mozaika klikom na ovaj link. Podsećamo, drugoplasirani osvaja nagradu u vrednosti od 100.000 dinara i nagradno putovanje, a pobednik 300.000 dinara i nagradno putovanje.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track