01:43

Recept za teleće šnicle u limun sosu sa taljatelama

prste da poližeš

BRZA A UKUSNA VEČERA! Za teleće šnicle sa taljatelama trebaće vam svega 5 sastojka i pola sata za pripremu, UKUS BOŽANSTVEN

Jesenji TV program -

Pripremite teleće šnicle u limun sosu sa taljatelama i oduševite vaše najmilije.

Od namirnica će vam trebati:

  • teleći file
  • taljatele
  • belo vino
  • limun
  • brašno

Prvi korak je termička obrada testenine. Ako na pakovanju piše da taljatele treba da se kuvaju devet minuta, kuvamo ih dva minuta manje jer će dalji proces termičke obrade nastaviti u tiganju.

Dok se taljatele kuvaju, meso posolimo, pobiberimo i uvaljamo u brašno. U međuvremenu stavimo ulje u tiganj da se dobro zagreje.

Kada se ulje zagrejalo, u tiganj stavljamo meso da se ispeče. Kada se na šniclama uhvati zlatno braon korica, dodajemo malo belog vina i vode u kojoj se kuvala pasta a nakon nekoliko minuta dodajemo i malo limuna.

Limun se stavlja kako bi razmekšalo meso.

Kada se meso ukrčkalo, dodajemo taljatele u tiganj kako bi lepo upile sos. Možete staviti i kocku putera kako bi sos bio kremastiji.

Jelo možete dekorisati peršunom ili čeri paradajzom.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

02:03

NAPRAVITE RESTORANSKI BIFTEK KOD KUĆE: Najpoznatiji srpski kuvar podelio recept, ništa ukusnije nećete probati!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track