ARGENTINSKO JELO KOJE ĆETE OBOŽAVATI! Edukativna nedelja u emisiji: Raša pomaže, dame prave empanadu na najlepši način (VIDEO)
Foto: Kurir televizija

KURIR TV

ARGENTINSKO JELO KOJE ĆETE OBOŽAVATI! Edukativna nedelja u emisiji: Raša pomaže, dame prave empanadu na najlepši način (VIDEO)

Jesenji TV program -

Nakon što smo odabrali nedeljne pobednike, počinjemo sa edukativnom nedeljom.

U edukativnoj nedelji će takmičarke uz Rašinu pomoć spremati jela iz zemalja širom sveta, kao što su Italija, Francuska, Engleska, Japan i Argentina.

Ono što ovu nedelju razlikuje od prethodnih jeste to što nema ispadanja, a tim koji se najbolje pokaže će dobiti dodatno vreme za nabavku u polufinalu.

Posle tim za edukativnu nedelju je Prodanović - Beograd Tim Prodanović ima zadatak da pripremi jelo iz Argentine. Majka Dragana i snajka Biljana će spremati empanadu, a njihovo jelo će oceniti sin Miloš.

ZANIMLJIVOSTI EMPANDI!

Empanada je ukusno tradicionalno jelo argentinske kuhinje koje se sastoji od testa koje se puni sa mesom, ribom, povrćem ili sirom. Empanada potiče iz Španije, ali se danas smatra tradicionalnim jelom u mnogim zemljama Latinske Amerike, uključujući Argentinu.

31.8.2018, Argentina, Buenos Aires, protesti
foto: EPA

Ovo popularno jelo ima mnogo različitih varijacija recepta, zavisno o regiji u kojoj se priprema. U nekim regijama Argentine, empanade se pripremaju s dodatkom maslina, jaja ili grožđica. Testo se obično oblikuje u polukrug ili trougao, a zatim se peče u pećnici ili prži na tiganju.

Empanade su popularna hrana na raznim događajima u Argentini, kao što su rođendanske proslave, venčanja i drugi porodični događaji.

Dame su izostavile 8 namirnica iz nabavke, samim tim im je vreme bilo uskraćeno za 16 minuta, pa su imale svega 44 mintua za pripremu ovog neuobičajenog jela.

01:20

ARGENTINSKO JELO KOJE ĆETE OBOŽAVATI! Edukativna nedelja u emisiji: Raša pomaže, dame prave empanadu na najlepši način

S obzirom na vreme pravljenja, snajke su primetile zaostatke u pripremi, stoga su ocenile svoju koleginicu sa šesticom. S druge strane, majke su bile nešto blaže, pa su svoju koleginicu ocenile sa sedmico.

Sin Miloš je pogodio ko je napravio koje jelo, i time je svom timu doprineo dodatnim bodom, ali i dnevnom nagradom u iznosu od 10.000 dinara.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track