MITIR MIRIĆ JE TREBALO DA OTPEVA OVU HIT PESMU! Obelodanio šta se dogodilo: Tako se jednostavno desi (VIDEO)
Foto: Kurir televizija

KURIR TV

MITIR MIRIĆ JE TREBALO DA OTPEVA OVU HIT PESMU! Obelodanio šta se dogodilo: Tako se jednostavno desi (VIDEO)

Jesenji TV program -

Mitar Mirić je srpski pevač narodne i zabavne muzike, rođen u Drvaru, Bosna i Hercegovina, 1951. godine.

Karijeru je započeo 1973. godine, a od tada do danas, snimio je veliki broj hitova koji su postali neizostavni deo srpske i balkanske muzičke scene.

Ivan Gajić
foto: Kurir televizija

Jedna od pesama o kojoj se posebno spekuliše je "Plavi slon", koju je trebalo da otpeva sa grupom "Twins".

Ova pesma je postala veliki hit i ostala je popularna decenijama nakon objavljivanja. Međutim, iako se saradnja između Mitra Mirića i grupe "Twins" nije ostvarila, "Plavi slon" je ostao jedan od najprepoznatljivijih hitova iz tog vremena.

Pevač je gostujući u emisiji Divan show kod Ivana Gajića, na Kurir televiziji, ispričao priču o saradnji za pomenutom grupom, ali i zašto nije došlo do saradnje oko ovog hita.

00:44

MITIR MIRIĆ JE TREBALO DA OTPEVA OVU HIT PESMU! Obelodanio šta se dogodilo: Tako se jednostavno desi

- Ne znam šta je tačno tu bilo, zaboravio sam već. Što se tiče žala sa ove vremenske distance, nema je. Bilo je nekoliko pesama koje su bile hit, a nisam učestvovao u njima, a trebao sam. Tako se jednostavno desilo i šta sad.

PRIČE OKO SNIMANJA PESME PLAVI SLON!

Postoji nekoliko verzija priče o tome zašto Mitar Mirić nije snimio pesmu "Plavi slon" sa grupom Twins. Jedna od najčešćih priča je da je Mitar Mirić bio zauzet drugim obavezama i nije uspeo da se nađe na snimanju, a grupa Twins nije želela da čeka i odlučila je da pesmu snimi sama. Druga priča kaže da je Mitar Mirić bio na turneji kada je trebalo da se snima pesma, pa se nije mogao pojaviti na snimanju, dok treća verzija govori o neslaganju oko finansijskih uslova saradnje.

Mitar Mirić
foto: Petar Aleksić

U svakom slučaju, iako nije uspeo da snimi pesmu sa grupom Twins, "Plavi slon" je postao veliki hit u izvođenju ove grupe i ostao je jedna od najprepoznatljivijih pesama narodne muzike na ovim prostorima. Mitar Mirić je, naravno, nastavio da snima i izvodi svoje pesme koje su takođe postale popularne i omiljene kod publike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja