"POTKUPIO SAM KRUPIJEA U KOCKARNICI!" Surova ispovest Miodraga koji se promenio u šestoj deceniji: Ovako ide staza kocke (VIDEO)
Foto: Kurir televizija, Shutterstock, Ilustracija

kurir tv

"POTKUPIO SAM KRUPIJEA U KOCKARNICI!" Surova ispovest Miodraga koji se promenio u šestoj deceniji: Ovako ide staza kocke (VIDEO)

Jesenji TV program -

Da kockar može da ne bude kockar dokazao je Miodrag Nikolić iz Aranđelovca.

Naime, počeo je da se kocka još od malih nogu, a u šestoj deceniji odlučio da prestane. Posvetio se veri, druženju, sportu... Potpuno drugi čovek.

- Igrao sam poker, barbut, dosta sam kockao po kazinima, tamo sam potplaćivao krupijee. To je jedan pakao - ovako je započeo svoju ispovest bivši kockar iz Aranđelovca.

kockanje, kockar, kazino, poker, rulet, kocke, kocka
foto: Profimedia

Nikoliću je kocka bila sve, suština i smisao, a u šestoj deceniji je razumeo koliko je života proteklo tamo. Povučeni njegovim iskustvom, kockanje u toj meri nije samo stvar trenutka, već i celokupne svakodnevnice, potom i života.

Priče o raznim dugovima i svemu nas navode da čovek koji kocka godinama, decenijama, teško može biti fokusiran na druge stvari u životu, a pogotovo ne u potpunosti. Stoga je Nikolić prestao sa kockom, a život je posvetio drugim stvarima, njegovu priču možemo iskoristiti kao vremeplov, te da istinski nešto naučimo od njega.

ČUVENA PRIČA O KOCKARSKOM DUGU FJODORA DOSTOJEVSKOG.

Jednom davno, u čuvenom gradu Sankt Peterburgu, živeo je, sada već legedarni, ruski pisac Fjodor Dostojevski. Njegove knjige su očaravale čitaoce i izazivale duboke emocije, ali iako je Dostojevski bio majstor reči, nije bio vešt s novcem.

Dostojevski je bio strastveni kockar, što mu je često donosilo velike nevolje. Bio je zavisan od uzbuđenja koje je donosila kocka, ali je često gubio i više nego što je mogao da podnese. Jednog kobnog dana, Dostojevski se našao u ogromnom dugu prema jednoj kockarnici. Breme te finansijske obaveze se osećalo kao mračna senka nad njegovim životom.

Fjodor Dostojevski
foto: Profimedia

Jednog dana, bogati ruski preduzetnik Roman Abramovič, čovek čije je ime bilo poznato širom sveta, saznao je za piščev dug prema kockarnici. Abramovič, čovek od ogromnog srca i sa dubokim poštovanjem prema umetnosti, odlučio je da pomogne Dostojevskom.

Roman Abramovič je kontaktirao kockarnicu i platio ceo dug umesto Dostojevskog. Zatim je sazvao konferenciju za novinare i rekao: "Dostojevski nikom nije dužan."

Ova jednostavna izjava izražavala je ne samo Abramovičevu velikodušnost već i priznanje Dostojevskog kao jednog od najvećih pisaca svih vremena.

Nikolić je rekao da mu je kockanje, još od mladih nogu, ušlo u krvi i da nije mogao da zamisli dan bez tog rizika. To je trajalo više decenija.

00:57

POTKUPIO SAM KRUPIJEA U KOCKARNICI! Surova ispovest Miodraga koji se promenio u šestoj deceniji: Ovako ide staza kocke

- Svi su bacali na crtu, i moj otac i stric, svi su se kockali. Gotovo su svi kockali od ljude koje sam poznavao. Bio sam u Kragujevcu 20 godina, a kockao sam maltene svuda po Srbiji. Takoreći svaki dan sam se kockao. Novac se prikupljao na svakve načine, bio sam i kikbokser. U nešto kasnijoj dobi, imao sam posao, doduše i njega sam napustio zbog kocke. Radio sam u "Zastavi" u Kragujevcu - rekao je Nikolić, pa dodao:

- Plata je odlazila na kocku, ali sam više dobijao nego što sam gubio. Bio sam dobar kockar, jedan od boljih. Družio sam se sa mangupima iz Aranđelovca, ako mogu reći, među njima sam bio glavni sa još 2-3 osobe. Kocka je veći porok od droge.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track