DUO IZ PANČEVA POKORIO ZAGREB: Ovacije i neviđena euforija za bendom BUČ KESIDI na rasprodatoj Šalati
Foto: Vedran Metelko

uspeh

DUO IZ PANČEVA POKORIO ZAGREB: Ovacije i neviđena euforija za bendom BUČ KESIDI na rasprodatoj Šalati

Kultura -

Grupa Buč Kesidi sinoć je velikim trijumfalnim koncertom na rasprodatom stadionu Šalata u Zagrebu potvrdila status najvećeg rok benda nove generacije na ovim prostorima.

Buč Kesidi
foto: Vedran Metelko

Nakon famoznih pet koncerata 2021. u ALU Buč Kesidi su ponovo uspeli da napravenešto što nije ni jedan novi bend pre njih. Rasprodata je Šalata. Ovaj omiljeni zagrebački stadion i jedan od najprestižnijih koncertnih prostora ovih krajeva dosad su punila velika strana imena kao što su Duran Duran ili Manu Chao i domaći rock divovi s karijerama dugim preko 30 godina poput Pipsa ili Bareta. Sad je to uspelo i daleko najmlađima od njih, levorukom disco pop-rock duu iz Pančeva sa samo dva studijska albuma. I to ne samo da je uspelo, nego je više od 4700 fanova na prepunom stadionu pokazalo da bend ima apsolutnu podršku za još veće stvari.

Buč Kesidi
foto: Vedran Metelko

Svega nedelju dana posle Novog Sada turneja "Skupi snagu" sletela je u Zagreb. Na teren Šalate Zoran Zarubica i Luka Racić su izneli apsolutno sve što imaju - jake singlove i skrivene favorite okupljene na albumima "Posesivno – ospulsivni hospul" i "Euforija", kao i nove tri pesme "Trebaš mi", "Skupi snagu" i "Curimo po asfaltu", savršeno uklopljene u set.

Buč Kesidi
foto: Vedran Metelko

“Sinoć na Šalati se desilo nešto posebno i veoma bitno za nas, toliko podrške i ljubavi i od strane celog grada nam je pomoglo da ostvarimo nešto što smo sanjali kao klinci. Svirati na punom stadionu nije mala stvar, a nešto nam govori da smo zbog vas tek na početku. Zbog vas vredi uložiti svoj maksimum i dati sve od sebe kako bi pokazali našu muziku u najboljem svetlu. Beskrajno vam hvala na tome, vidimo se ponovo uskoro” – poručio je bend nakon koncerta.

1 / 10 Foto: Vedran Metelko

Uzimajući u obzir činjenicu da je koncert grupe Buč Kesidi zakazan na stadionu Tašmajdan za 3. jun ove godine, tačno mesec dana nakon tragedije u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", organizatori koncerta Kontra Rights i Marsh produkcija su u dogovoru sa grupom odlučili da se koncert pomeri na 16. septembar 2023. Sve ulaznice koje su kupljene do sada važiće i za koncert u septembru.

Kurir.rs

Bonus video:

00:40

Nikos Vertis napravio ludnicu u Atini pred koncert u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track