POSLE BURNOG OCENJIVANJA I NOVIH IZAZOVA, OVA PORODICA JE OSVOJILA VIKENDICU! Završena četvrta sezona uz neizvestan kraj (VIDEO)
Foto: Kurir televizija

KURIR TV

POSLE BURNOG OCENJIVANJA I NOVIH IZAZOVA, OVA PORODICA JE OSVOJILA VIKENDICU! Završena četvrta sezona uz neizvestan kraj (VIDEO)

Jesenji TV program -

Danas je veliko finale četvrte sezone vaše omiljene kulinarske emisije - Majke i snajke!

Potraga za najboljim porodicama je trajala dugo, ali smo konačno došli do četiri najbolje.

Naše finalistkinje su dale sve od sebe da pokažu šta znaju.

FINALNA PORODICA RADAKOVIĆ – Banja Luka, Republika Srpska:

Majka: Vera Snajka: Aleksandra Sin: Mišo

Vera i Aleksandra su kroz ovo takmičenje prošle kroz razne kulinarske izazove i naravno, sve ih na kraju savladale. U edukativnoj nedelji su uz pomoć Rašinih saveta pravile kinesko jelo, slatko-ljutu svinjetinu. Odlično su se snašle i zaradile dodatno vreme za nabavku u polufinalu.

Majke i snajke
foto: Kurir televizija

U polufinalu je njihov zadatak bio da spreme kordon blu i krompir salatu. Dobile su najviše ocene i tako obezbedile sebi prolazak u finale.

FINALNA PORODICA STANKOVIĆ – Vladičin Han

Majka: Slavica Snajka: Tanja Sin: Nenad

Majke i snajke
foto: Kurir televizija

Porodica Stanković iz Vladičinog Hana je u edukatvnoj nedelji imala zadatak da spremi italijansko jelo, minestrone supu. Zahvaljujući uspešnom jelu su sebi obezbedile dodatno vreme u nabavci u polufinalu. U polufinalu su spremale hrskave marokanske štapiće i zahvaljujući njima stigle do finala.

FINALNA PORODICA JOVIĆIĆ – Beograd

Majka: Ljubinka Snajka: Marija Sin: Dušan

Ljubinka i Marija su se odlično snašle u kuhinjama ove sezone. U edukativnoj nedelji su spremale jelo sa Jamajke, škampe sa kokosom i sosom od manga i zahvaljujući dobro spremljenom jelu su dobile dodatno vreme za nabavku u polufinalu.

Majke i snajke
foto: Kurir televizija

Minestrone supa i lazanje u polufinalu su im obezbedile prolazak u finale.

FINALNA PORODICA KOSTIĆ – Beograd

Majka: Dragana Snajka: Nives Sin: Nikola

Majke i snajke
foto: Kurir televizija

Dragana i Nives su bile sjajan tim ove sezone. Japansko jelo, riba terijaki i povrće u tempuri u edukativnoj nedelji su im obezdili dodatno vreme za nabavku u polufinalu. Polufinalno jelo, tapasi i gaspaćo koje su odlično spremile im je obezbedilo prolazak u finale.

Svako finalno jelo, a i pre njega, bila su i te kako izvrsna od porodica koje su opstale do samog kraja. Međutim, za razliku od pređašnjih, u finalnoj nedelji glasanje je bilo tajno.

U videu možete pogledati celokupno ocenjivanje, a jedno od najvećih iznenađenja je bilo kada je Ljubinka Jovičić od jedne takmičarke dobila ocenu četiri, a obrazloženje je bilo da je previše stara za ovu emisiju:

05:31

FINALNO OCENJIVANJE MAJKI I SNAJKI! ŠOK: Dajem joj ocenu 4 jer je prestara

Nakon burnog ocenjivanja, ovako izgleda rang lista:

Majke i snajke
foto: Kurir televizija

MEĐUTIM, TO NIJE SVE! Nekima na iznenađenje, a drugima na razočarenje, sistem funkcioniše da će se prva porodica (po aktuelnim bodovima) boriti sa poslednjom, dok će drugoplasiranja odmeriti kulinarsku veštinu sa trećeplasiranom porodicom.

Dakle, majka i snajka udružuju varjače i bore se da uđu u superfinale, kuvanje traje pola sata, a ne postoji klasičan vid nabavke kao dosad. Ovog puta, sve namirnice su sakrivene upravo u kuhinji.

Radaković je jednoglasnom ocenom žirija obezbedila sebi prolaz u superfinale.

U drugom odmeravanju, žiri je opet jednoglasno ocenio, a dalje je prošao tim Jovičić.

Treće mesto je dobilo nagradno putovanje.

Majke i snajke
foto: Kurir televizija

Sada, oba tima imaju po 45 minuta da pripreme zadato jelo, opet bez nabavke. Odabrano jelo za superfinale su pohovane palačinke, ali i glavno jelo, a to je stej sa grilovanim povrćem i sos od crvenog vina, dok će se za dezert pripremiti šnenokle.

Glavna nagrada je vikendica, a krajni rezultat je 3:2, odnosno za jedan bod razlike, porodica Jovičić je pobedil!

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:51

Finalna nedelja kulinarskog šou-programa Majke i snajke je uveliko u toku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track