JUBILEJ KOLARCA: Gromoglasan aplauz za NEMANJU RADULOVIĆA, a pre konceta svi su gledali samo u njih (FOTO)
Foto: Ana Paunković

LEPŠE JE S KULTUROM

JUBILEJ KOLARCA: Gromoglasan aplauz za NEMANJU RADULOVIĆA, a pre konceta svi su gledali samo u njih (FOTO)

Kultura -

Koncert Beogradske filharmonije na Kolarcu, pod upravom dirigenta Danijela Rajskina i s violinistom Nemanjom Radulovićem, pretvorio je večeras Beograd u evropsku prestonicu klasične muzike.

Nemanja Radulović
foto: Ana Paunković

"Jako sam uzbuđen. Jedva sam čekao da izađem na scenu, jedva sam čekao i jučerašnju probu sa Beogradskom filharmonijom. Koncert je u meni omiljenoj sali i svaki put je posebno osećanje jer imam specijalan odnos sa srpskom publikom, rekao je Radulović.

Brojne ugledne zvanice nisu propustile da čuju našeg violinistu. Posebnu pažnju izazvale su premijerka Ana Brnabić i njena partnerka Milica Đurđić, koja je plenila izgledom.

Ana Brnabić
foto: Ana Paunković

Zanimljivo je da je na dan Nemanjinog nastupa, 4. februara, ali 1932. godine, održan prvi koncert u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine na kom je nastupila Beogradska filharmonija kojom je dirigovao Stevan Hristić. Prostor ove jedinstvene kulturne institucije, otkad je počeo s radom pre devet decenija, pratio je razvoj muzičke kulture i umetnosti u Srbiji, ali i Evropi. Značaj sale u Kolarčevoj zadužbini, kao jedinoj pravoj koncertnoj dvorani u Beogradu, ogleda se ne samo u programima koji imaju decenijsku tradiciju već i u činjenici da su Kolarac, Beograd i Srbija bili domaćini nekim od najznačajnijih velikana svetske muzičke scene.

1 / 7 Foto: Ana Paunković

Kurir.rs, J.A.Milošević

Bonus video:

00:13

Milena Radulović uz pesmu proslavila 27. rođendan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track