U Narodnom muzeju predstavljen projekat „Beograd 2030”
Foto: Promo

U Narodnom muzeju predstavljen projekat „Beograd 2030”

Kultura -

Danas je u Narodnom muzeju predstavljen projekat „Beograd 2030”, a događaju su prisustvovali Goran Vesić - zamenik gradonačelnika Grada Beograda, Ana Brnabić - predsednica Vlade Republike Srbije, kao i članovi tima koji su radili na izradi projekta.

Narodni muzej
foto: Promo

Goran Vesić izjavio je da su na projektu radili predstavnici institucija, stručnjaci iz raznih oblasti, nevladnine organizacije, ugledni pojedinci, fakulteti i drugi. Izrada je traja skoro 14 meseci sa ciljem da Beograd dobije program svog razvoja.

Narodni muzej
foto: Promo

„Želeli smo da Beograd ima ono što imaju najveći svetski gradovi poput Njujorka, Londona, Pariza, Berlina, Beča, program svog razvoja koji neće zavisiti od toga ko personalno predstavlja administraciju u Beogradu ili koja stranka je na vlasti u Beogradu” rekao je Vesić.

„Beograd 2030” sadrži 9 poglavlja koja obuhvataju najvažnije društvene, tehnološke, ekonomske i ekološke projekte. „Ovo je program za sve Beograđanke i za sve Beograđane. Ovo je program opštih vrednosti i onoga kako mi želimo da vidimo svoj grad” istakao je Vesić.

Narodni muzej
foto: Promo

Nakon zamenika gradonačelnika, okupljenima se obratila i predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić. Ona je naglasila da je vizija daljeg razvijanja prestonice izuzetno važna za dalji rast i razvoj čitave republike Srbije: „za sve nas je neizmerno važno da Beograd nastavi da se menja i da Beograd nastavi da vuče napred i zato je važna ova vizija Beograda 2030. godine i zato sam ja danas ovde da dam podršku toj viziji i da vam se zahvalim na ovom napornom radu i na tome što ste zaista dali najkonkretnije moguće projekte i način daljeg razvoja naše prestonice”.

Narodni muzej
foto: Promo

Izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Srbije Milan Antonijević posebno je istakao poglavlje „Društvena odgovornost i jednakost” na kome je i sam radio. „Ovaj prikaz razvoja grada je potpuno vanstranački i iza njega može da stane svako ko se zalaže za poštovanje ljudskih prava. Beograd je svoju pažnju okrenuo i ka brizi o starima, tu je i oblast Beograda bez barijera, moguće je izaći u susret svakome ko je osoba sa invaliditetom i svakome ko ima potrebu da učestvuje u aktivnostima grada. Tu su i briga o porodici, deci bez roditeljskog staranja, unapređenje položaja Roma i mnoge druge oblasti” – istakao je Antonijević.

Kurir.rs

Bonus video:

07:13

PROFESOR ISTORIJE ORONULU KUĆU PRETVORIO U MUZEJ: Vredne predmete plaćao po 200 rsd, UČENICIMA U SVOM DOMU DRŽI PRAVE LEKCIJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track