ŠESTORO NEOBIČNE DECE ANĐELINE I BREDA: U ratu roditelja usvojena izabrala stranu, a biološka još uvek NEOPREDELJENA!
Foto: Profimedia

deca slavnih

ŠESTORO NEOBIČNE DECE ANĐELINE I BREDA: U ratu roditelja usvojena izabrala stranu, a biološka još uvek NEOPREDELJENA!

Pop kultura -

Oni vole jedno drugo i super se slažu. Najstariji se već pomalo bave filmom, a najmlađi još uče i privikavaju se na svet slavnih.

Anđelina Džoli i Bred Pit bili su zlatni holivudski par, toliko slavni da su od njihovih imena stvorili zajedničko: Branđelina, ultimativni zvezdani brend. Oboje su osvojili Oskare i bili najplaćeniji u Holivudu, voljeni koliko u mejnstrim filmovima, toliko i u nezavisnim produkcijama. Naravno, lepota im je takođe važila za nepobitnu, tako da su proglašavani za najseksepilnije ljude na planeti.

I ne samo to, postali su i brend za altruizam, otvarali škole na područjima koja su bila u konfliktima i siromašna, a kruna svega bilo je usvajanje troje dece sa takvih humanitarnih putovanja - iz Kambodže, Vijetnama i Etiopije. Zajedno su dobili i troje biološke dece, čiji se život pratio iz minuta u minut. Do te mere su "gospodin i gospođa Smit" bili idealni i uspešni da čovek ne poveruje. Ali đavo je kasnije došao po svoje, 2016, kada su najavili razvod.

Tri godine potrajalo je suđenje oko starateljstva nad decom, Bred Pit se borio protiv alkoholizma, a Anđelina je ostala da se stara o šestoro dece. Danas oboje žive u Los Felisu, nadomak Holivud Hilsa, na pet minuta jedno od drugog, da bi Pit mogao da viđa svoje potomke.

Bred Pit
foto: Profimedia

A šestoro mališana više i nije tako malo, neki od njih su odrasli i imaju svoj način života, a neki se životu još uče...

MEDOKS

Medoks Čivan Džoli-Pit najstariji je sin i rođen je 2001. u Kambodži. Njega je Anđelina uzela iz sirotišta i usvojila ga kada je imao samo sedam meseci. Pošto je sa Bredom počela da se viđa četiri godine kasnije, glumac ga je takođe usvojio, dodavši mu i svoje prezime. Tokom razvoda dečak je potpuno stao na majčinu stranu jer je kao jedan od uzroka rastanka bračnog para navedeno Pitovo neprimereno ponašanje u avionu, kad je imao izliv besa upravo prema Medoksom. Mladić je odbacio očevo prezime i zadržao samo majčino.

Bred Pit
foto: Profimedia

Medoks danas studira filmsku produkciju na prestižnom univerzitetu Jonsej u Seulu, u Južnoj Koreji. Njegova majka je bila jako tužna kad je odlazio. "Upravo sam ispratila prvog. Ponosim se njim. I probaću da ne plačem. Sa drugom decom to će sigurno izgledati drugačije, ali on je potpuno spreman", izjavila je tada za jedan američki časopis. Medoks je sa Anđelinom 2017. radio kao izvršni producent njenog filma "Prvo sam ubio oca". Zanimljiv naslov.

PAKS

Paks je drugi usvojeni Anđelinin sin rođen u Vijetnamu 2003. Imao je pet godina i zvao se Pam Kvang Sang, ali ga je majka nazvala Paks Tjen, što znači "nebo koje smiruje". U to vreme u Vijetnamu nisu dozvoljavali da singl roditelji usvajaju njihove mališane. Ipak, Anđa je nekako uspela u tome, a godinu dana kasnije usvojio ga je i Bred Pit. Dečak se tokom razvoda ovog para pridružio starijem bratu i stao uz majku, a prošle godine je odbio da proslavi božićne praznike sa ocem.

Bred Pit
foto: Profimedia

Paks je, kao i najstariji Medoks, naklonjen filmu. Voli rad sa kamerom i elektronikom, tako da je i on sarađivao sa mamom i Medoksom u filmu "Prvo sam ubio oca" i "Maleficent". Takođe, pozajmio je glas za animirani film "Kung-fu panda 3", gde je Anđelina dala glas Tigrici.

ZAHARA

Mala Etiopljanka Zahara Džoli-Pit bila je beba 2005, kada je za mamu dobila Anđelinu. Njen osmeh bio je tada za glumicu najsrećnija stvar u životu. "Ona se smeje celim telom", pričala je Džoli. Nazvali su je Zahara Marli, u čast slavnog Boba Marlija. Anđelina je često govorila kako mnogo uči od malene, za koju je izjavila da je izuzetna žena iz Afrike, sa posebnom vezom sa svojim rodnim kontinentom.

Bred Pit
foto: Profimedia

Zahara sada ima 16 godina, a dve godine ranije kreirala je i liniju nakita "Zahara". Sav prihod od prodaje otišao je jednoj humanitarnoj organizaciji koja pruža sklonište zlostavljanim ženama i deci. I ona je naklonjena filmu, pa je glumila ulogu Meng Meng u filmu "Kung-fu panda 3" i "Maleficent".

ŠAJLO

Krštena kao Šajlo Nuvel, prva biološka ćerka slavnog para ima 15 godina i nedavno se pojavila u jednoj "Diorovoj" haljini koju je pre mnogo godina nosila njena mama. Izgledala je predivno i ovim pokazivanjem na crvenom tepihu malo su razvejane glasine kako je Šajlo rodno neodlučna i da se sprema da promeni pol. Oduvek se razlikovala od ostalih devojčica - po muškoj frizuri, patikama i odeći - oblačila se kao dečaci. To ni najmanje nije smetalo njenim roditeljima, ali je stalno bila na meti novinara koji su nagađali hoće li da ostane devojčica ili postane dečak.

Bred Pit
foto: Profimedia

Njena majka je objasnila da je Šajlo konačno pronašla svoj izbor, a da u Americi mnoga deca boluju od depresije jer su drugačija od ostalih, a ne mogu to da objasne roditeljima. Za razliku od starije sestre Zahare, lepa Šajlo, koja je od mame i tate pokupila najlepše crte lica, najviše voli da čita engleskog pisca, pesnika, aktivistu i repera Akalu, koji je uneo afrički akcenat u muziku na engleskom jeziku. Na nagovor Šajlo, Anđelina je pozajmila glas za film "Jedan i jedini Ajvan", snimljen prošle godine po omiljenoj knjizi njene mlađe ćerke.

NOKS

Jedan minut stariji od svoje sestre bliznakinje Vivijen, Noks je dobio ime po svom pradedi sa očeve strane Halu Noksu Hilhausu. Blizanci su rođeni u Nici, pošto nekadašnji bračni par Džoli-Pit u Provansi poseduje ogroman zamak i velelepno imanje. Njemu je 13 godina, ne ide ni u kakvu školu, kao ni Vivijen, već ih Anđelina podučava kod kuće, a kaže da su sjajni u sportu, stranim jezicima i matematici. Kada su se rodili 2008, njihove prve fotografije prodate su za 14 miliona dolara doniranih u dobrotvorne svrhe.

Bred Pit
foto: Profimedia

VIVIJEN

Najmlađa ćerka Vivijen Maršelin dobila je drugo ime po svojoj baki po majci. Veoma liči na Noksa, iako su dvojajčani blizanci. Izuzetno je vezana za majku, od koje se ne odvaja.

Bred Pit
foto: Profimedia

Tu je najsličnija Anđelini, koja nikada nije prebrodila smrt majke Maršelin Bertran, glumice i bivše supruge Anđelininog oca, slavnog glumca Džona Vojta.

Kurir.rs/Ljilja Jorgovanović

Bonus video:

01:52

OVDE ŽIVI ANĐELINA DŽOLI: raskošna kuća u Los Anđelesu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track