NISAM SE JOŠ SREO SA LAUŠEVIĆEM! Milan Marić o odluci da glumi kolegu: BIO SAM ZATEČEN POZIVOM, a knjigu sam pročitao u DAHU
Foto: Stefan Stojanović

oglasio se glavni glumac serije "PAD"

NISAM SE JOŠ SREO SA LAUŠEVIĆEM! Milan Marić o odluci da glumi kolegu: BIO SAM ZATEČEN POZIVOM, a knjigu sam pročitao u DAHU

Kultura -

Na proleće počinje snimanje serije "Pad", nastale po knjizi "Godina prođe, dan nikad" Žarka Lauševića, a slavnog dramskog umetnika igraće Milan Marić, kao što je Kurir već ekskluzivno objavio.

U opciji za glavnu ulogu je, kako su pisali pojedini mediji, bilo nekoliko glumca, a najozbiljniji konkurent Mariću za rolu Lauša bio je Miloš Biković. Serija će imati osam epizoda, scenario potpisuju Bojan Vuletić i Petar Mihajlović (radio "Južni vetar" op. aut.), a režiju Vuletić, koji je s "Fajerflaj produkcijom" već radio "Porodicu", koja govori o hapšenju Slobodana Miloševića. Premijerno će biti prikazana na Superstar kanalu, a nastaje uz podršku Telekoma Srbije.

Milan Marić, žarko Laušević
foto: EPA, Dragana Udovičić

Ovim izborom bio je zatečen i sam Marić, koji je, kako on kaže, ponudu da posle Tome zaigra u još jednom biografskom filmu, i to o životu Žarka Lauševića dočekao u neverici.

"Knjigu sam pročitao još kada je izašlo prvo izdanje, a scenari serije je prilično emotivan i kompleksan, samim tim je i ogroman izazov za sve nas – poručuje glumac koji je tokom prethodne godine ostvario uloge u pomenutom "Tomi", ali i u serijama "Besa" i "Državni službenik". Ipak, pred njim je, kako to i sam priznaje – nova vrsta izazova.

O Žarkovom životu Milan ne zna mnogo, tako da će u okviru zadatih okvira graditi svog Lauševića, koji će biti fiktivni lik koji je on sam osmislio, ali će se truditi i da sebe izmesti iz zone komfora i da se udalji od sopstvenog senzibiliteta kako bi uspeo da otključa Žarka u sebi.

"Sa Žarkom sam radio na seriji "Državni službenik", ali o ovom projektu još nismo stigli da razgovaramo. U svakom slučaju, važno je shvatiti da svrha ove serije nije dokumentarna rekonstrukcija događaja, već pokušaj da se dočaraju vreme i ljudi unutar takvog ludog vremena", zaključuje Marić.

Žarko Laušević
foto: Damir Dervišagić

Glumac Žarko Laušević pre deset godina napisao je knjigu "Godina prođe, dan nikad", u kojoj je opisao šta se sve dešavalo kobne noći 31. jula 1993. godine, kada je usmrtio dvojicu momaka, a jednog ranio. U javnosti se od tada mnogo puta spekulisalo kako će se po ovoj knjizi napraviti film i serija, međutim, tek sada je došao taj trenutak. Prava za ekranizaciju je prodao pre više od godinu dana produkcijskoj kući koja potpisuje uspešne serijale "Tajkun", "Močvara", "Klan","Kalkanski krugovi", "Feliks", "Crna svadba" i "Čudne ljubavi".

Serija Crna svadba, Crna svadba
foto: Firefly Production

Kurir.rs/ Blic Super TV

Bonus video:

00:43

MARIĆ JE SA NJOM IMAO INTIMNE SCENE U FILMU TOMA: Sad se zajedno provode u KAFANI i pevaju hitove legendarnog boema

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track