SIMFONIJSKI ORKESTAR RTS: Sezona u znaku 85 godina postojanja i povratka jednog velikog DIRIGENTA
Foto: RTS promo

veliki planovi

SIMFONIJSKI ORKESTAR RTS: Sezona u znaku 85 godina postojanja i povratka jednog velikog DIRIGENTA

Kultura -

U klubu RTS danas je promovisana nova koncertna sezona kojom se obeležava jubilarna, 85. godina postojanja Simfonijskog orkestra RTS.

Simfonijski orkestar RTS
foto: RTS promo

Tokom 2022. godine ovaj renomirani ansambl podeliće scenu sa nekim od vodećih umetnika današnjice, među kojima su pijanisti Marta Argerič i Kemal Gekić, violinisti Roman Simović i Danijel Roland, violončelistkinja Maja Bogdanović. Sa njim će u nesvakidašnjim muzičkim događajima nastupiti i dirigenti Bojan Suđić, Srba Dinić, Luis Gorelik, Dian Čobanov, Tomislav Fačini, Aleksandar Kojić, Olivera Sekulić Barac, a publika će biti u prilici da čuje i mlade nade - pijanistu Ivana Bašića i perkusionistkinju Vivi Vasiljev. Simfonijski orkestar RTS će svoj jubilej obeležiti i nastupima sa Horom RTS, u izvođenju nekih od najmonumentalnijih dela svetske muzičke literature. Takođe, učešćem na svim najvećim festivalima u zemlji, kao što su FEST, BELEF, BEMUS, NOMUS, MOKRANjČEVI DANI, Simfonijski orkestar RTS itekako potvrđuje svoje centralno mesto u kulturnom životu Srbije.

Srboljub Dinić, glavni gostujući dirigent
Srboljub Dinić, glavni gostujući dirigentfoto: RTS promo

„Naša jesenja sezona 2021. godine je bila pravi uvod za ovo što nas očekuje u 2022. godini. Sticaj raznih okolnosti je doveo do ovako plodne sezone, jedna promena u Muzičkoj produkciji gde više timski sagledavamo stvari i radimo, a s druge strane imamo Simfonijski orkestar koji na najvišem nivou može profesionalno da isprati i izvede sve ove zahteve i koncerte", izjavio je Dragoslav Fredi Stanisavljević, direktor Muzičke produkcije RTS.

Muzička produkcija RTS je i današnjom promocijom pokazala da predstavlja moderni umetnički sistem, koji sa sedam različitih ansambala, ima izuzetan umetnički potencijal, koji je pokazao i na mnogim koncertnim scenama u celoj našoj zemlji.

Srboljub Dinić, glavni gostujući dirigent SO RTS, naglasio je da mu je veoma drago što će ove godine sarađivati sa Simfonijskim orkestrom RTS: „Ja sam veliki deo svoje karijere napravio van Srbije. Lepo je biti priznat u inostranstvu, ali posebno je lepo biti priznat u svojoj zemlji. Rad sa ansamblom je do sada bio odličan, ljudi vole da rade i željni su rada, već smo ostvarili određeni napredak".

Simfonijski orkestar RTS
foto: RTS promo

Kurir.rs/ RTS

Bonus video:

11:59

FRULA JE NJENA LJUBAV! Koliko god bila talentovana i uporna Neda svoje znanje NE MOŽE da usavršava u Srbiji (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track