NARODNO POZORIŠTE IZ SARAJEVA POSLE 35 GODINA U BEOGRADU: Na sceni gostuje priča o ratu DINE MUSTAFIĆA i balet ŽETVA
Foto: BETA/ Ana Slović

lepe vesti

NARODNO POZORIŠTE IZ SARAJEVA POSLE 35 GODINA U BEOGRADU: Na sceni gostuje priča o ratu DINE MUSTAFIĆA i balet ŽETVA

Kultura -

Narodno pozorište Sarajevo će se večeras i sutra, posle gotovo 35 godina, predstaviti beogradskoj publici u Narodnom pozorištu dramom "To nikad nigdje nije bilo" i baletom "Žetva".

Komad "To nikad nigdje nije bilo" postavio je novi upravnik i reditelj Dino Mustafić. Predstava je nastala po motivima romana "Istorija bolesti" Tvrtka Kulenovića, koji je rođen u Šapcu.

- Komad govori o ličnim gubicima. Radnja romana se dešava tokom rata u Sarajevu. U predstavi imamo glumce koji su rođeni tih godina kad je rat počeo, ali i iskusnih kolega - rekli su gosti iz Sarajeva na konferenciji za medije.

To nikad nigdje nije bilo
foto: Narodno Pozorište Sarajevo

U podeli su Slaven Vidak, Vedrana Božinović, Kaća Dorić, Ermin Sijamija, Aldin Omerović, Emina Mufti i Mona Muratović. Nastupaju i Merima Lepić Redžepović, Belma Salkunić, Hana Zrno, Helena Vuković, Mak Čengić, Dino Bajrović i Adnan Salihović.

Dan kasnije, ansambl Baleta odigraće predstavu "Žetva", u koreografiji i režiji Edine Papo. Dva nacionalna teatra najavila su da će nastaviti saradnju.

- Narodno pozorište iz Sarajeva nam je bilo gost 1987. godine. U najkraćem mesecu u godini smo uspeli da realizujemo našu posetu Sarajevu, ali i uzvratnu Beogradu. U osnovi svega je dobra volja i otvoreno srce. Oba upravnika Svetislav Bule Goncić i Dino Mustafić pomenila su jednu reč koja je ključna, a to je povezanost. Pozorište opstaje 2.000 godina baš zbog te povezanosti - rekla je direktorka Drame Molina Udovički Fotez.

Od 20. februara do 3. marta u foajeu Narodnog pozorišta u Beogradu biće postavljena izložba povodom 100 godina postojanja Narodnog pozorišta Sarajevo.

Kurir.rs

Bonus video:

01:21

TIKA STANIĆ OTVORIO POZORIŠTE U BEOGRADU: Legendarni glumac progovorio o planovima, evo ko će sve glumiti kod njega!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track