BDP PROSLAVIO 75. ROĐENDAN: Mileni Zupančič priznanje Tatjana Lukjanova, a nagrađeni VESNA ČIPČIĆ I ANDRIJA KUZMANOVIĆ
Foto: Nemanja Nikolić

svečano

BDP PROSLAVIO 75. ROĐENDAN: Mileni Zupančič priznanje Tatjana Lukjanova, a nagrađeni VESNA ČIPČIĆ I ANDRIJA KUZMANOVIĆ

Kultura -

Beogradsko dramsko pozorište obeležilo je danas 75. rođendan dodelom nagrada, a upravnik Jug Radivojević najavio je pokretanje sopstvene televizije, ali i novu, četvrtu scenu.

- Naša fondacija za mlade talente će poneti ime Marka Živića, a njen novi stipendista biće Vera Arsić iz Rusije. Ona tamo studira glumu. U planu je da i bioskop "Avala" postane naša četvrta scena, a i da ceo kraj dobije podzemnu garažu. Na televiziji, koja će moći da se gleda preko aplikacije, emitovaćemo intervju sa Šerbedžijom i predstavu "Let iznad kukavičjeg gnezda" u čast Marka Živića - najavio je Radivojević.

Proslava rođendana BDP, BDP
foto: Nemanja Nikolić

Specijalno priznanje za kolektivnu igru pripalo je ansamblu predstave "Tiho teče Misisipi" Vladimira Tabaševića, u režiji Ivice Buljana, a najbolji reditelj je Veljko Mićunović sa predstavom "Demokratija" Josifa Brodskog, koja je koprodukcija s Novosadskim pozorištem. Glumačke nagrade za tri predstave osvojila je Vesna Čipčić, kao i njen mladi kolega Andrija Kuzmanović za rolu Osman-paše u predstavi "Zelena čoja Montenegra" Mome Kapora, u saradnji sa Zukom Džumhurom, u režiji Nikite Milivojevića.

Proslava rođendana BDP, BDP
foto: Nemanja Nikolić

Nagradu "Tatjana Lukjanova" iz ruku prethodne dobitnice Mirjane Karanović primila je Milena Zupančič. Glumica iz Slovenije smatra se jednom od najznačajnijih dramskih umetnica regiona bivše Jugoslavije i apsolutni je rekorder u broju osvojenih Sterijinih nagrada.

Proslava rođendana BDP, BDP
foto: Nemanja Nikolić

- Za mene je sama nagrada bila što su me pozvali da igram u predstavi "Cement Beograd". Tatjana Lukjanova je bila velika glumica. Nisam s njom imala prilike da delim scenu, ali smo se divno družile na festivalima - rekla je glumica za Kurir, i zahvalila mladim kolegama i svom partneru Mikiju Krstoviću.

1 / 12 Foto: Nemanja Nikolić

Kurir.rs

Bonus video:

02:50

POPULARNI INSPEKTOR IZ SENKI NAD BALKANOM IZGUBIO 15 KG: A evo kako mu je to promenilo život (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track