ANDRIJA KUZMANOVIĆ PLAKAO SAM ZBOG ŽIVIĆA: Njegova smrt je ostavila veliku tugu i bol na mojoj duši koji nikad neće proći
Foto: Nemanja Nikolić, Marina Lopičić

emotivac

ANDRIJA KUZMANOVIĆ PLAKAO SAM ZBOG ŽIVIĆA: Njegova smrt je ostavila veliku tugu i bol na mojoj duši koji nikad neće proći

Kultura -

Beogradsko dramsko pozorište obeležilo je danas 75. rođendan dodelom nagrada, a za glumačku bravuru nagrađen je Andrija Kuzmanović.

Andrija Kuzmanović
foto: Vladimir Šporčić

On je osvojio priznanje za rolu Osman-paše u predstavi "Zelena čoja Montenegra" Mome Kapora, u saradnji sa Zukom Džumhurom, u režiji Nikite Milivojevića.

U prvoj podeli, kada su počele probe komada bio je Marko Živić, koji na žalost publike i kolega nije doživeo njeno izvođenje i u Beogradu. Zato je svako igranje za Kuzmanovića posebno dirljivo.

Marko Živić, Sahrana
foto: Nikola Anđić

- Plakao sam nakon beogradske premijere ove predstave, jer u toj predstavi više nema Marka Živića. Hteo sam da mu danas posvetim ovu nagradu, ali nema potrebe. Ceo moj život je posvećen njemu. Bio je veliki čovek i glumac. Kad ti ode prijatelj, to je velika tuga i bol u mojoj duši koji nikad neće proći - kazao je Kuzmanović.

Komemoracija, Marko Živić
foto: Nebojša Mandić, Jovan Mladenović

Marko Živić preminuo je 14. oktobra 2021. godine posle borbe sa korona virusom u 49. godini. Glumio je u brojnim filmovima i serijama, te iza sebe ostavio mnogo uspešnih projekata.

Pamtićemo ga po ulogama u serijama i filmovima "Ljubav, navika, panika", "Pozorište u kući", "Premijer", "Montevideo, Bog te video", "Senke nad Balkanom" i "Žigosani u reketu"

Fondacija BDP za mlade talente će poneti ime Marka Živića.

BDP, Andrija Kuzmanović
foto: Nemanja Nikolić

Kurir.rs

Bonus video:

03:01

GLUMCI BDP-a NA OKUPU: Ko je zakasnio, ko preležao koronu, a ko izbegao da da izjavu (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track