HOLIVUDSKA ZVEZDA U FILMU ALEKSE BALAŠEVIĆA: Đoletov sin na "Megdanu" okupio NAJZGODNIJE srpske glumce! Evo ko ga je posetio...
Foto: Jelena Ćalasan

lepe vesti

HOLIVUDSKA ZVEZDA U FILMU ALEKSE BALAŠEVIĆA: Đoletov sin na "Megdanu" okupio NAJZGODNIJE srpske glumce! Evo ko ga je posetio...

Kultura -

U oktobru treba da počne snimanje novog filma "Megdan" mladog umetnika i producenta Alekse Balaševića. Glavne uloge igraće Viktor Savić i Aleksandar Radojičić, ali i jedna holivudska zvezda, otkriva ekskluzivno za Kurir najmlađi član umetničke porodice.

- Kao što sam rekao krajem aprila, održaće se jubilej Megdana i ujedno konferencija i prezentacija filmske ekipe koja treba da počne s radom u oktobru ove godine. Film će biti spreman za bioskope na proleće ili leto 2023. godine. U Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu krajem aprila prezentovaćemo glavne uloge, reditelja, producente i posebno onog ko će igrati "čoveka sa mesecom u očima". Tatina publika ne može da dočeka taj momenat, a mi imamo veliki teret da uloga lika iz očeva pesme ostane večna. S obzirom na to ko će biti glumac i ko je bio Đoletova želja, mislim da nema greške - kaže Aleksa i dodaje:

Aleksa Balašević
foto: Jelena Ćalasan

- Viktor Savić i Aleksandar Radojičić treba da budu glavne dve uloge, a odgovore glavnih ženskih uloga čekamo. Ljude za ovako zdrav film tražim po druženju, ne po perfekciji. Iz te zdrave energije može perfekcija da nastane. Često sam s Vojinom Ćetkovićem u njegovom Sremu, u njegovoj drugoj kući, puno mi pomaž,e ima najbolji odnos prema meni još od snimanja tatinog filma "Kao rani mraz". Nadam se Vojinu u filmu, i to u najboljoj ulozi. Takođe, želja svih nas, a i publike, jeste i da se Sloboda Mićalović pojavi. Ono manje bitno je da ćete biti iznenađeni kada vidite koja holivudska zvezda će deliti filmsko platno s našim glumcima u mom prvom filmu.

Aleksa Balašević
foto: Sava Simić

Balaševića sada čekaju pregovori u Atini.

- Imaćemo podršku za film od tri strane vlade, dve evropske i jedne afričke. Imali smo čast da je ministar Liberije Dester Zegar Vilson na naš poziv posetio Srbiju. Ministarstvo za sport i omladinu Liberije potvrdilo je veliku podršku za naš igrani film "Megdan", koji će biti razglednica Novog Sada i Srbije, a nadamo se i ovog dela Evrope. Imali smo zvaničan sastanak u Skupštini Srbije sa predsednikom Skupštine Ivicom Dačićem, našim ministrom za sport i omladinu Vanjom Udovičićem i članovima naše delegacije, koja je ugostila ministra i njegovu pratnju. Pričalo se o filmu, politici, odnosima dve zemlje, za koje predsednik Skupštine Dačić smatra da treba da budu još čvršći. Od 1973. nismo imali na ovim prostorima delegaciju iz Liberije, bio sam počastvovan kad su mi rekli jer smatram da ćemo napraviti važan kulturni most koji se kreće od Kišinjeva preko Beograda i Atine, pa do Liberije - priča Balašević i navodi da je predstavnik Liberije posetio i Novi Sad.

Aleksa Balašević
foto: Sava Simić

- Nakon toga, ministru smo pokazali Beogradsku arenu, koja će se videti u filmu, kao i deo Kalemegdana. Zatim smo otišli u Novi Sad, gde nas je primio gradonačelnik Miloš Vučević. Novi Sad je ove godine evropska prestonica kulture i bilo je interesantno za jednog ministra da vidi Novi Sad onakav kakav jeste, kao kulturnu prestonicu, po meni, svake godine. Pored ministarstva za sport i omladinu Liberije, imaćemo podršku investicionog fonda Liberije i saradnju s filmskom unijom zapadne Afrike. Deo filma će se snimati na obalama Monrovije, što mislim da će biti zanimljivo iskustvo za srpske glumce. Mislim da je ovo prvi srpski film, za jugoslovenski ne znam, koji će deliti produkciju sa dve do tri različite vlade, ministarstva. Očekujemo odgovor Grčke, Luksemburga i Moldavije. Stvar mora biti međunarodna kako bi bila primetnija - zaključio je on.

Aleksa Balašević, Film Megdan
foto: Privatna Arhiva

Kurir.rs

Bonus video:

03:31

ČUVENI FOLKER ODE U GLUMCE Radanović jedva čeka da zaigra u novom filmu sina Đoleta Balaševića: Scenario spreman biće GLAVNA ULOGA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track