NIJE SVEJEDNO KAKO NOSITE OVAJ NAKIT: Ako vam nedostaje SAMOPOUZDANJA ili želite privući USPEH, stavite PRSTEN na OVAJ prst
Foto: Profimedia

NAKIT I ENERGIJA

NIJE SVEJEDNO KAKO NOSITE OVAJ NAKIT: Ako vam nedostaje SAMOPOUZDANJA ili želite privući USPEH, stavite PRSTEN na OVAJ prst

Žena -

Od davnina, kada su naši preci počeli da izrađuju nakit postojao je prsten, ali ne kao aksesoar, već kao statusni simbol, odnosno predmet koji je izdvajao njegovog vlasnika od ostalih, običnih ljudi, i koji je isticao njegovu moć, uticaj, bogatstvo.

U nekim kulturama koristio se kao amajlija koja štiti od zlih sila ili za ritualne radnje. Prvo su ga nosili samo muškarci, a tek mnogo kasnije žene.

Dijamant, prsten
foto: Profimedia

Danas prsten nema više toliko statusnu ulogu, koliko estetsku, i služi da izrazimo svoju kreativnost, stil života, i da se ulepšamo. Iako može biti stvar ukusa i estetike, prst na kome najčešće nosimo prsten ima svoje značenje, a time se bavi hiromantija.

Evo šta znači kada na određenom prstu nosimo prsten:

Prsten, Ruka, Prsti, Nakit
foto: Profimedia

Prsten na palcu

Palac simbolizuje naša moralna osećanja koja su suprotna našim instinktivnim porivima i reakcijama. Stručnjaci za hiromantiju savetuju da nosite prsten na palcu ukoliko vam nedostaje snage volje, energije i samopouzdanja.

Ipak, treba biti oprezan- ako stalno nosite prstenje na palčevima, na taj način možete povećati borbenost, a samim tim razdražljivost i agresivnost.

Prsten
foto: Profimedia

Prsten na kažiprstu

Stidljivim i neodlučnim osobama preporučuje se da nose prsten na ovom prstu, zato što kažiprst simboliše ambiciju, društvenost, nezavisnost, vođstvo, pravdoljubivost.

Nošenje prstena na ovom prstu daće vam samopouzdanje, pomoći vam da verujete u sebe i svoje sposobnosti, daće vam odlučnost, doneti uspeh.

Prsten
foto: Profimedia

Prsten na srednjem prstu

Smatra se da ovaj prst predstavlja pouzdanost, savesnost, promišljenost, sklonost ka introspekciji, samodisciplinu…

Ako nosite prsten na srednjem prstu, to može pomoći da se ublaži nervoza i anksioznost, i pomoći će vam da donosite promišljenije i mudrije odluke.

Prsten, Ruka, Prsti, Nakit
foto: Profimedia

Prsten na domalom prstu

Ovaj prst zove se još i prst Sunca, ali i ljubavi jer se na njemu nosi verenički prsten, simbol vezanosti. Domali prst simboliše kreativnost, ljubav prema umetnosti, slobodu, samospoznaju.

Ako stavite prsten na ovaj prst, to može pospešiti vašu kreativnost, moć izražavanja i odvesti vas na put ljubavi i blagostanja.

Prsten, Ruka, Prsti, Nakit
foto: Profimedia

Prsten na malom prstu

Veruje se da je ovaj prst zaštitnik diplomata, biznismena, lekara i političara, tj. svih onih koje krase elokventnost, retoričke sposobnosti, moć ubeđuivanja, uticaj, pojačana intuicija.

Prsten na malom prstu nose oni koji potajno teže moći, vole da koketiraju i žele da se istaknu.

(Kurir.rs/Sensa)

Bonus video:

02:42

KAO NA FILMU! Ovo su NAJSPEKTAKULARNIJE pljačke koje su izveli Srbi (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track