SITNICE KOJE OBOGAĆUJU ENTERIJER: Ni najlepši nameštaj NEĆE NAPRAVITI ATMOSFERU ako u vašoj dnevnoj sobi nedostaje ONO NAJVAŽNIJE
Foto: Shutterstock

lepota života

SITNICE KOJE OBOGAĆUJU ENTERIJER: Ni najlepši nameštaj NEĆE NAPRAVITI ATMOSFERU ako u vašoj dnevnoj sobi nedostaje ONO NAJVAŽNIJE

Žena -

U dnevnoj sobi provodimo najviše vremena. Tu se odmaramo, gledamo televiziju, čitamo, primamo goste i često baš vodimo računa da taj prostor bude reprezentativan za druge, ali i za nas. Međutim, jedna stvar je presudna, a to je dobro osvetljenje!

Oni koji imaju ukusa istu će pažnju obratiti na lampe i lustere koliko i na drugi nameštaj, jer svetlost daje atmosferu. Nekad je dobro kada je bleštava, a nekad prigušeno osvetljenje daje romantiku, toplinu i sigurnost.

Dnevni Boravak
foto: Profimedia

Na nama je da se opredelimo, ali uvek moramo da pazimo na stil nameštaja i da naspram njega uklopimo izvore svetlosti tako da budu i lepi i funkcionalni.

Potrudite se da sve što sija ima podešivač, kako biste jačinu svetlosti smanjivali ili povećavali onako kako vam odgovara.

Stone lampe uvek treba postaviti u uglove, na stočiće i komode, kako bi svetlost išla ka centru sobe.

Lustere i plafonjere birajte tako da ne bacaju velike senke na ostatak sobe, već da se svetlost ravnomerno širi. Bitno je da budete svesni kolike visine je plafon, pa izbegavajte viseće lustere ako je plafon nizak - odlučite se tada za plafonjeru.

Lampe
foto: Shutterstock

Stojeće lampe su i moderne i šik. Ako želite da čitate, izaberite onu čiji je gornji deo zatvoren kako bi bacao svetlost na knjigu. U ostalim slučajevima, iza naslonjača gde sedite stavite lampu sa otvorenim vrhom da bi svetlela nagore, prema plafonu.

Zidne lampe pružaju fantastičan utisak kad su simetrično okačene kraj onih delova nameštaja koji se ne pomeraju, kao što su zid pored polica, velike komode, kamini ako ih imate i slične manje pokretne stvari. Idealne su za romantiku u sobi kad se drugi izvori svetlosti isključe.

Lampe
foto: Shutterstock

Najzad, uvek je stu set velikih ili malih sveća koje će dnevnu sobu da učine prazničnom i kad nije praznik, a njihova treperava svetlost je najlepši ukras i kad ste u odabranom društvu i kad ste sami.

Kurir.rs/Lena/Ljilja Jorgovanović

Bonus video:

04:12

Ova biljka će doneti sreću i blagostanje u vaš dom! Ali, treba posebno da pazite na ovo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track