ISPUNIO MI SE SAN DA PEVAM BAJAGINU PESMU Dušan Svilar o nacionalnom izboru Pesma za Evroviziju, nastupu i VAŽNOJ LEKCIJI
Foto: Damir Dervišagić, Ana Paunković

iskren

ISPUNIO MI SE SAN DA PEVAM BAJAGINU PESMU Dušan Svilar o nacionalnom izboru Pesma za Evroviziju, nastupu i VAŽNOJ LEKCIJI

Kultura -

Jedan od najboljih mladih tenora Srbije i solista Pozorišta na Terazijama u Beogradu Dušan Svilar takmičiće se na nacionalnom izboru Pesma za Evroviziju 22.

Već dugo ga nema u dnevnim estradnim pričama, slabo ga srećemo i u "Grandu", gde je i počeo karijeru kao pobednik treće sezone muzičkog takmičenja "Zvezde Granda", a za Kurir pred nastup otkriva kako je došlo do saradnje s Bajagom i nastanka pesme "Samo ne reci da voliš".

- Još prošle godine sam najavio saradnju s Bajagom. Rastko Aksentijević i ja smo radili na nekoliko melodija i poslali smo mu jednu da je čuje, a on me je već iste večeri nazvao i rekao: "Dule, zapiši stihove". Dan kasnije sam je već i otpevao. Bila je korona i nismo promovisali pesmu. Međutim, onda se pojavio konkurs RTS i mi smo prošli, pa smo u takmičenju - kaže Svilar na početku razgovora za Kurir.

Dušan Svilar
foto: Privatna Arhiva, Ustupljene fotografije

Pre skoro deset godina umalo da odete na Evroviziju s pesmom "Spas"?

- Bilo je to 2013. godine. Zauzeo sam drugo mesto. Pesma je dobro prošla kod publike. Bile su takve okolnosti.

S kakvim ambicijama ulazite u takmičenje?

- Samo želim da dobro otpevam tu pesmu. Ona mi je mnogo draga i najbolja koju sam dobio priliku da otpevam prvi. Od svih pesama na konkursu, da mogu da biram, opet bih za sebe izabrao baladu "Samo ne reci da voliš".

Šta ste naučili od Bajage iz ove saradnje?

- Da je pesma moj neprijatelj i da moram s njom pažljivo. Samo sam se trudio da zvuči prirodno i da zvuči kao da je pevam nekoj devojci uz klavir. Nismo puno otišli od te ideje, jer je došao saksofon i još nekoliko instrumenata.

Momčilo Bajagić Bajaga
foto: Ana Paunković

Kakav će biti nastup?

- Biću sam na sceni i sedeću za klavirom.

Bajaga kaže da pesmu nije namenski pravio za Evroviziju...

- Ne postoji pesma koja nije za Evroviziju. Na tom festivalu možeš da čuješ sve muzičke pravce od repa do rokenrola. Na pobedu utiče milion faktora. Najvažnije je da pesma ostane.

Publika je možda očekivala da vas čuje da pevate neku opersku ariju na festivalu?

- Odrastao sam na pop muzici i to je zvuk koji osećam. Muzika u pozorištu ima drugačiju ulogu.

Koja vam je omiljena Bajagina pesma?

- Kad sam bio dete, omiljena pesma mi je bila "Muzika na struju". Međutim, kasnije sam počeo da obraćam pažnju na poeziju koju piše Bajaga, pa bih izvodio i "Otkad tebe volim" ili "Ruski voz", ali i "Dobro jutro, džezeri". Meni se desilo u životu ono: "Pazi šta sanjaš, možda ti se i ostvari". Meni se ostvario sam da dobijem priliku da pevam neku Bajaginu pesmu.

Dušan Svilar
foto: Privatna Arhiva, Ustupljene fotografije

Kurir.rs

Bonus video:

03:07

POBEDIO U ZVEZDAMA GRANDA, PA NESTAO SA SCENE U njemu su svi videli Čolinog NASLEDNIKA, a evo šta sada radi Dušan Svilar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track