EMOTIVNA ISPOVEST MIRE FURLAN O LJUBAVNIM PROMAŠAJIMA: Bila sam TOLIKO naviknuta na muškarce koji su me hteli u malim dozama!
Foto: Dragana Udovičić

LJUBAVNI ŽIVOT VELIKE GLUMICE

EMOTIVNA ISPOVEST MIRE FURLAN O LJUBAVNIM PROMAŠAJIMA: Bila sam TOLIKO naviknuta na muškarce koji su me hteli u malim dozama!

Kultura -

Jedna od najvoljenijih glumica sa ovih prostora, višestruko nadarena Mira Furlan (1955-2021), čiji je tragični i prerani odlazak potresao region iako je dugi niz godina živela u Holivudu, ostavila je za sobom i rukopis autobiografije koju je posthumno objavio njen suprug Goran Gajić.

Mira Furlan, Goran Gajić, pretnje smrću, Suprug
foto: Dragana Udovičić, Damir Dervišagić

Knjiga je ugledala svetlost dana u izdanju kuće Booka, pod naslovom "Voli me više od svega na svijetu".

Mira Furlan, filmska i pozorišna glumica, rođena je u Zagrebu 1955. Sa 22 godine diplomirala je na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu i ubrzo dobila stalni angažman u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu.

Slavu je stekla ulogom Kate u seriji „Velo misto“. „Zlatnu arenu“ za najbolju glumicu dobila je za uloge u filmovima „Kiklop“ (1983) i „Lepota poroka“ (1986). Svetska javnost ju je upoznala u filmu Emira Kusturice „Otac na službenom putu“.

Krajem 1991. sa suprugom, režiserom Goranom Gajićem, emigrira u SAD, gde se istakla ulogama u serijama "Vavilon 5" i "Izgubljeni". Glumila je u brojnim američkim predstavama i filmovima, a od početka novog milenijuma i u filmovima i pozorištima u zemljama bivše Jugoslavije. Preminula je u Los Anđelesu 2021.

Mira Furlan
foto: Booka, Promo

- Povjerenje. Apsolutno, totalno povjerenje. Mogli smo jedno drugom reći sve, s osjećajem sigurnosti da ćemo jedno drugo razumjeti. Prvi put u životu ne slušam optužbe kako sam prežestoka, preteška, previše posesivna, da previše gušim. Moj intenzitet poklapao se s njegovim. Moja ljubav bila je dobrodošla. Primio me je raskriljenih ruku, punim srcem. Nisam trebala cenzurirati svoje osjećaje. Nisam trebala biti oprezna ili ostavljati dojam da sam na sigurnoj distanci. Nikad nisam osjetila ništa slično. Gdje je kvaka, neprestano sam se pitala. Ispalo je: nema kvake. Ovaj čovjek želio je moju ljubav, trebao ju je, upravo onu vrstu i količinu ljubavi koju sam samo ja mogla pružiti. Nije ju htio zauzdavati, ograničavati, dijeliti. Bila sam toliko naviknuta na muškarce koji su me htjeli samo u malim dozama, kao da bi veća količina naštetila njihovu zdravlju. Ovog puta konačno sam mogla obasuti svojom ljubavlju muškarca koji je zauzvrat svom svojom silnom ljubavlju obasipao mene - prenosi deo ispovesti Bookastore na svom Instagram profilu.

Mira Furlan, ispovest, knjiga
foto: Printskrin/Instagram

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

02:16

NATAŠINI SINOVI LEPOTANI! Evo šta je glumica rekla o snajkama i o tome kakva će biti svekrva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track