ČEKALA SAM 20 GODINA DA DOĐE MOJIH PET MINUTA! Olga Odanović o novom filmu i naslednici: Gluma je posao koji zahteva strpljenje
Foto: Ana Paunković

Iskrena

ČEKALA SAM 20 GODINA DA DOĐE MOJIH PET MINUTA! Olga Odanović o novom filmu i naslednici: Gluma je posao koji zahteva strpljenje

Kultura -

Srca publike Olga Odanović osvojila je i novom ulogom u filmu "Leto kad sam naučila da letim".

Novo ostvarenje Radivoja Raše Andrića već je pogledalo 50.000 ljudi, a za Kurir glumica otkriva kako se spremala za samo snimanje i zašto je sumnjala u sebe.

film Leto kad sam naučila da letim
foto: Promo/Sense Production, Glorija Lizde

- Film je bio posebno emotivan jer je moj otac bio pomorac. Kad su me pozvali na kasting, poskočila sam, kao da sam već dobila ulogu - kaže Ogla.

Nije vam ovo prva saradnja s Rašom Andrićem?

- Radili smo na filmu "Kad porastem, biću Kengur".

Kažete da ste imali nesigurnost?

- Nije to nesigurnost. Kad treba nešto novo da radim, uvek se osećam kao debitant. Čovek mora da izbriše sve što je radio i da pođe od nule. Mislim da je to recept za uspeh. Najviše se plašim da ne uđem u manir.

film Leto kad sam naučila da letim, Olga Odanović, Radivoje Raša Andrić
foto: Damir Dervišagić

Publika voli vašu ulogu u seriji "Radio Mileva". Kako ste uspeli da se ne ponovite s novom ulogom?

- Film smo snimali pre serije. Na snimanju "Leta" sam učila tekst za seriju "Radio Mileva". Uloga u filmu mi je pomogla da te uloge ne budu slične.

Kako vam se dopao film?

- Nijednom glumcu nije prijatno da gleda sebe na platnu. Uvek mislim da može bolje. U filmu sam lovila svoje greške i mislim da sam sama sebi najveći kritičar.

Radivoje Raša Andrić, Raša Andrić, film Leto kad sam naučila da letim
foto: Sense Production

Koja scena vam je najteže pala?

- Ništa mi nije bilo teško. Za dramsku scenu sa Lauševićem nisam se pripremala samo jedan dan, već dugo. U glumi čovek mora da ima mere, a na snimanju ta emocija mora da se desi baš u trenutku. Pitala sam se da li ću uspeti da proizvedem šta je reditelj zamislio i da to prođe rampu kod publike.

Kakav je Laušević?

- Žarko i ja nemamo teksta i samo igramo. Za glumca je to velika dragocenost.

Koliko ste se puta okupali na Hvaru?

- Nismo stigli od posla. Radilo se po ceo dan, a kad smo bili slobodni, svi smo hteli da se odmorimo. Za dva meseca rada sam se okupala samo tri ili četiri puta.

Ogla Odanović
foto: Ana Paunković

Kako će razumeti ovu priču mladi, koji se ne sećaju tog rada devedesetih?

- Ne moraju da budu upućeni u raspad SFRJ, a oni će videti vedriju stranu ovog filma, a to su avanture s bakom na letovanju. Svaki tinejdžer želi da se zaljubi. Mislim da je ovaj film pravi recept za to da treba uživati u svakom trenutku u životu.

Naučili ste puno od Milene Dravić, a kako ste vi radili s Klarom Hrvanović?

- Klara je vanserijski talenat. Nisam sigurna koliko je ona od mene naučila, ali ja sam od nje mnogo.

Lenka Petrović
foto: Sonja Spasić

Da li vas ćerka Lenka Petrović pita za svet?

- Pita me za savet. Lenka ima svoj put i tako treba da bude. Deci glumaca nije lako jer nose breme svojih roditelja. Bila sam očajna kad je upisala glumu. Želim joj sreću, kao i drugoj deci.

Najavili ste odlazak u penziju?

- Krajem godine idem u penziju, ali ću raditi. Neću odustati od glume. Želim da u Narodno pozorišta i na moje mesto dođe neka mlada koleginica.

Šta na kraju imate kao savet za mlade?

- Gluma zahteva strpljenje. Dugo sam igrala u pozorištu i više od 20 godina ništa nisam snimila. Ljudi sad vide moje uloge na televiziji. Pre serije "Selo gori" nije me bilo nigde. Čekala sam godinama da dođe mojih pet minuta. Posao glumca je samo da vredno radi. Lepo je kad neko to primeti. Morate da bude strpljivi, ali i da imate sreće.

Ogla Odanović
foto: Ana Paunković

Kurir.rs, Ljubomir Radanov

Bonus video:

03:55

Ognjen Jankovic o FDU i Goranu Markovicu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track