SLUČAJ PROGLAŠEN NAJTEŽIM ZLOSTAVLJANJEM NA SVETU: Otac je vezivao u podrumu! Sa 13 godina je nosila PELENE i skakutala kao ZEC
Foto: screenshot youtube/The Agma

JEZIVA ŽIVOTNA PRIČA

SLUČAJ PROGLAŠEN NAJTEŽIM ZLOSTAVLJANJEM NA SVETU: Otac je vezivao u podrumu! Sa 13 godina je nosila PELENE i skakutala kao ZEC

Ludi svet -

Punih 12 godina, Džini Vajli je otac držao zatočenu u spavaćoj sobi kuće u Kaliforniji. Kada su je pronašli radnici socijalne službe, držala je ruke ispred sebe i skakutala je kao zec.

Iako je bila trinaestogodišnjakinja, imala je mentalnu starost malog deteta, i nakon temeljnih pregleda stručnjaci su izjavili da je to najteži slučaj zlostavljanja dece sa kojim su se do tada susreli.

Ona je razumela samo svoje ime i dve fraze - "stop" i "ne više". Bila je nenormalno bleda i neuhranjena, i nosila je pelene. Noći je provodila na žičanom krevetu, a hranili su je samo tečnošću.

Devojčica je bila nema i nije mogla da žvaće, već je držala hranu u ustima sve dok nije mogla da je proguta uz pomoć pljuvačke. Bez obzira na to gde se nalazila, neprestano je pljuvala i njuškala sve oko sebe.

Džini se povremeno i intimno dodirivala bez obzira na to ko se nalazi u blizini, i uprkos tome što se uzrujala i ljutila, nikada nije plakala.

Slučaj "divljeg deteta" postao je poznat svetu kao jedan od najstrašnijih primera zlostavljanja i zanemarivanja dece ikada otkrivenih u Sjedinjenim Državama.

Njen otac Klark Vajli je sumnjao da je mentalno hendikepirana. Bio je to čovek koji je voleo sve da kontroliše, mrzeo je buku i nije želeo da ima decu. Klark je režao i lajao na svoju ćerku kao pas, a kada bi napravila buku, tukao ju je štapom.

Džini je spasena 1970. godine, a istražitelji su otkrili da Klark nije uopšte pričao sa ćerkom, a isto je naredio i supruzi Ireni i sinu Džonu.

Irena, uplašena i slabovida, napokon je 1970. pobegla iz kuće užasa. Zbog katarakte, greškom je ušla u pogrešnu kancelariju za socijalni rad tražeći invalidsku penziju, a socijalni radnik je tad uočio Džini.

Stajala je nestabilno na nogama, trzali su joj se udovi i držala je ruke ispred tela kao zec. Tada je otkrivena užasna sudbina ove devojčice.

otmica, zlostavljanje, oteta žena
foto: Profimedia

Klark Vajli optužen je za zanemarivanje deteta, ali se ubio na dan suđenja. Ostavio je poruku sledeće sadržine: "Svet nikada neće razumeti". Ova priča proširila se celim svetom, a snimljen je i dokumentarni film "Tajna divljeg deteta" koji je osvojio nagradu Emi.

Nakon dugog boravka u bolnici, devojčica je prošla kroz niz hraniteljskih porodica, a stručnjaci su nastavili da prate njen rast i ponašanje. Te porodice su je maltretirale i zlostavljale. U jednoj od njih su je surovo kažnjavali zbog povraćanja, pa je razvila strah od otvaranja usta i ponovo prestala da govori.

Tokom 2016. godine pojavila se informacija da Džini živi u državnoj ustanovi za negu. Danas nije poznato gde se nalazi.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:19

ŽRTVA NIKAD NIJE KRIVA! Psihoterapeut Aleksandra Đurić o zlostavljenima: U patrijarhalnim sredinama žrve se omalovažavaju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track