BIKOVIĆ O RUSKOJ INVAZIJI NA UKRAJINU: Sukob traje predugo, reflektuje se na ceo svet! Javne ličnosti trpe jednu vrstu TIRANIJE
Foto: Printscreen/Oko

OTVORENO

BIKOVIĆ O RUSKOJ INVAZIJI NA UKRAJINU: Sukob traje predugo, reflektuje se na ceo svet! Javne ličnosti trpe jednu vrstu TIRANIJE

Kultura -

Popularni glumac Miloš Biković koji godinama unazad radi u Rusiji progovorio je na temu sukoba u Ukrajini.

Za Rusiju je u velikoj meri vezan njegov poslovni angažman proteklih godina. U Beograd je došao na nekoliko dana zbog događaja FEST, ali nije siguran kada će se vratiti u Rusiju.

Kako gledate na sukob u Ukrajini?

"Taj sukob traje dugo, nažalost došlo je do eskalacije, nadamo se da će pregovori doneti rezultate, ovo se reflektuje na ceo svet", istakao je Biković u emisiji "Oko" na RTS.

Miloš Biković
foto: Printscreen/Oko

Mora li umetnik da zauzme jasan stav o svim društevnim i političkim događajima?

"To je jedna vrsta tiranije prema javnim ličnostima, moraju da zauzmu stav istog trenutka. Mene su napali zbog čega nisam u roku od 48 sati zauzeo stav povodom određenog slučaja. Vas vade iz konteksta kulture i umetnosti i stavljaju u politički", kaže Miloš Biković.

Miloš Biković poslovno je boravio u Ukrajini, a sada je izneo detalje.

"Bio sam mnogo puta, tamo sam snimao svoj prvi ruski film. Imam u svojim sećanjima ne jedan sukob, znamo koliko je to bolno i teško, iako niste vi direktno u opasnosti", rekao je Miloš.

Glumac je otkrio i gde će sada boraviti dok traju nemiri.

"Imam utisak da sam se sad vratio. Sada ne znam kada idem, moguće da ću u martu ponovo ići do Moskve, nadam se da će ova situacija da se primiri, pa će to biti izvesnije... Mislim da je situacija sukoba neodrživa. Ako privremeno bude postojala, postoje i druga tržišta. Ruska kultura preživela je i strašnije stvari, spaljivanje knjiga, prvi i drugi svetski rat, kultura je jedino što preživljava, sistemi, vođe i ratovi prestaju", zaključio je glumac.

Miloš Biković
foto: Printscreen/Oko

Kurir.rs/K.Đ.

Bonus video:

00:08

Miloš Biković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track