U NASTAVKU NAS ČEKA VIŠE MRAČNIH ZLOČINA: Milena Marković o drugoj sezoni MOČVARE! Fanove serije očekuje jedna VELIKA NOVINA
Foto: FIREFLY PROMO

Ništa nije kako izgleda

U NASTAVKU NAS ČEKA VIŠE MRAČNIH ZLOČINA: Milena Marković o drugoj sezoni MOČVARE! Fanove serije očekuje jedna VELIKA NOVINA

Kultura -

Nakon velikog uspeha prve sezone, uigrana autorska ekipa sa kreatorima serije Olegom Novkovićem i Milenom Marković na čelu, spremila je još intrigantniji nastavak TV serijala "Močvara".

Nove epizode biće premijerno emitovane na kanalu Superstar TV od 11. marta svakog petka, subote i nedelje od 21 čas, dok će se na RTS serija prikazivati od 12. marta, subotom i nedeljom od 20 časova.

U novih 10 epizoda, koje se stilski i vizuelno naslanjaju na prvu sezonu, publici će biti dočarane drugačije priče, u kojima inspektor Nikola Krsmanović, a tumači ga glumac Goran Bogdan, istražuje niz okrutnih ubistava, ali i istovremeno otkriva tajnu vlastitog porekla. Inspektor Krsmanović dobija dostojnog naslednika u liku Atile Varge, kog tumači mladi vojvođanski glumac Robert Ožvar.

Serija Močvara 2
foto: FIREFLY PROMO

- Olegova ideja je bila da se sklonimo iz Beograda u Sentu. Meni je bila važna multikulturalnost te sredine, da uvedemo mađarsku liniju i sukob porodica koje tamo žive vekovima s nekim novim koji su došli u ravnicu. Izgled te varoši i njena lepota doprineli su da se potcrtaju mračni zločini koji se događaju u seriji - kaže Milena.

Goran Bogdan
foto: Nemanja Nikolić

Goran Bogdan u drugoj sezoni postaje otac.

- Nikola dolazi do dna u ovoj sezoni. Međutim, i dalje je zanosan. Svi likovi su dobri i loši, a veoma privlačni - kaže autorka scenarija.

Reditelj Oleg Novković kaže da se mrak preliva u nastavku.

- U prvoj sezoni smo imali tmurni Beograd, a sada ima zlatnu Vojvodinu i leto. Za mene je bio izazov da spojim dve priče, ali želeli smo da donesemo nešto novo - kaže reditelj.

Milena Marković, Serija Močvara
foto: Nenad Kostić

Pored Bogdana i Ožvara, u seriji igraju i Jana Bjelica, Sara Klimoska, Sonja Kolačarić, Miloš Timotijević, Marko Janketić, Lidija Kordić, Katarina Marković, Marta Bjelica, Dragan Mićanović, Dejan Dedić, Anja Pavićević, Stefan Trifunović, Bojan Žirović, Nenad Stojmenović, Slobodan Boda Ninković i mnogi drugi.

Katarina Marković igra rođenu sestru Marka Janketića, koji tumači pevača narodne muzike. Na kraju prve epizode na njegovoj momačkoj večeri će se dogoditi zločin, u koji će svi gosti biti upleteni.

- Ništa nije kako izgleda u seriji. Bilo mi je važno da se ta ljubav vidi. Bojana je gruba i više pokazuje mržnju. Kroz njena dela ćemo videti da je ljubavna. Marka znam 20 godina. Mi smo bili na paralelnim klasama u Novom Sadu i ta naša ljubav se samo prenela na ekran - rekla je Markovićeva.

Iza serije "Močvara" stoji produkcijska kuća "Fajerflaj" i Telekom Srbija, a već je prodata i u Sloveniji, Hrvatskoj i Makedoniji.

Milena Marković, Serija Močvara
foto: Nenad Kostić

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track