POSLE POLA VEKA U JDP ČUDO U ŠARGANU: Glumački drim-tim napravio je čarobnu predstavu i ponovo spojio ROĐENOG BRATA I SESTRU
Foto: Nebojša Babić

nova režija jagoša markovića

POSLE POLA VEKA U JDP ČUDO U ŠARGANU: Glumački drim-tim napravio je čarobnu predstavu i ponovo spojio ROĐENOG BRATA I SESTRU

Kultura -

Kultni komad Ljubomira Simović "Čudo u Šarganu" u režiji Jagoša Markovića ovog vikenda stiže na scenu Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

predstava Čudo u Šarganu
foto: Nebojša Babić

Prvi put ga je tu postavila 1974. godine Mira Trailović, a sada će se opet okupiti glumački drim-tim u kafani "Šargan" da ispriča priču o ljudima koji traže ljubav i žive između prošlosti i budućnosti.

- Igrala sam već isti lik u Ateljeu 212. Danas više nego ikad ovaj tekst dobija pravu težinu i smisao. Mislim da će se ova predstava igrati dugo - rekla je Anita Mančić na konferenciji za medije.

predstava Čudo u Šarganu, Miodrag Dragičević
foto: Nebojša Babić

Ponovo ćemo zajedno na sceni videti brata i sestru Miodraga i Tamaru Dragičević posle kratke i neplanirane saradnje u Ateljeu.

- Imao sam veliku priliku da učim od velikih glumaca tokom rada na ovoj predstavi. Ovo je drim-tim koji je napravio čudesnu predstavu - kaže Miodrag.

Tamara je juče na probi proslavila rođendan, a oseća malu tremu pred izlazak na scenu.

- Prvi put sam u JDP. Iskustvo i ceo proces su za pamćenje. Naše "Čudo u Šarganu" treba videti. Posebno hvala Aniti Mančić, s kojoj radim prvi put - izjavila je glumica.

Tamara Dragičević
foto: Tamara Trajković

Deo podele su i Boris Isaković i Ljubomir Bandović.

- Dugo nisam radio nove stvari u pozorištu. Bio sam zabrinut za njega i šta se tu zbiva. Ovakvu priliku nisam mogao da propustim - priznao je novosadski glumac.

Ljubomir Bandović
foto: ATA images

Bandović se našalio na račun reditelja.

- Nikad u životu nisam bio na ovoliko proba. Na ovim prostorima svi tražimo čuda. Nikada neću da izgovorim na sceni "Biti ili ne biti, pitanje je sad", i baš me briga, jer ću da izgovorim "Čovek i jeste čovek samo na osnovu svoga stradanja" - rekao je slavni glumac.

U podeli su Sanja Marković, Nenad Jezdić, Nebojša Dugalić, Jovana Belović, Marko Janketić, Miloš Samolov, Aleksej Bjelogrlić i Slobodan Tešić.

predstava Čudo u Šarganu
foto: Nebojša Babić

Aleksej Bjelogrlić: Učim radeći s velikim glumcima

Aleksej Bjelogrlić ide iz premijeru u premijeru. - Veliko je iskustvo za mene što radim sa velikim glumcima. Hvala svima što su me prihvatili. Ljuba mi je pokazao da je veliki čovek i glumac - rekao je je naslednik Dragana Bjelogrlića.

Kurir.rs

Bonus video:

02:16

NATAŠINI SINOVI LEPOTANI! Evo šta je glumica rekla o snajkama i o tome kakva će biti svekrva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track