SPUŠTA SE ZAVESA NA EKSPO 2020 DUBAI: Paviljon Srbije posetilo više od milion ljudi
Foto: Promo

lepe vesti

SPUŠTA SE ZAVESA NA EKSPO 2020 DUBAI: Paviljon Srbije posetilo više od milion ljudi

Kultura -

Posle šest meseci najvećeg događaja na planeti, Svetske izložbe u Dubaiju, na kojoj su 192 zemlje predstavile najveće umove i inovacije današnjice i koji je posetilo više od 23 miliona posetilaca iz celog sveta, Ekspo 2020 Dubai danas spušta svoju zavesu.

Naša zemlja nastupila je s temom "Srbija stvara ideje - Inspirisani prošlošću oblikujemo budućnost". Na arhitektonski upadljivom i potpuno digitalizovanom paviljonu Srbije, od čak 2.000 kvadrata, Srbija je ugostila više od milion i dvesta hiljada posetilaca, ostvareno je više od 10.000 poslovnih kontakata, a predstavljene su brojne inovacije zbog kojih je Srbija postala tema velikog broja svetskih i domaćih medija.

Dubai Expo
foto: Promo

- Ekspo Dubai je uzdigao vrednost kulture, povezao prošlost i budućnost, tradiciju i tehnologiju, i za nas predstavlja priliku da pokažemo te veze iz našeg ugla, budući da je Srbija u svom ekonomskom i kreativnom uzletu usmerena napretku, ali ne zaboravljajući svoje korene i nasleđe. Učešće na Ekspou omogućilo nam je ne samo da predstavimo svoje potencijale, razvijamo poslovne mreže i podižemo imidž naše zemlje već i da radimo na daljem učvršćivanju partnerstva između Srbije i UAE - rekla Tatjana Matić, generalna komesarka Srbije za Ekspo 2020.

Dubai Expo
foto: Promo

Počele su pripreme za sledeći nastup na Svetskoj izložbi, koja se održava 2025. godine u Osaki u Japanu, a Beograd je podneo kandidaturu za domaćina specijalizovanog Ekspoa 2027. godine.

Kurir.rs

Bonus video:

00:22

Vučić stigao na otvaranje Paviljnona Srbije na Svetksoj izložbi Expo 2020 Dubai

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track